Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πουρές πατάτας Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από vago   
Πέμπτη, 17/07/08
Υλικά:
  • 5 - 6 μεγάλες πατάτες
  • 1/3 κούπα γάλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 κούπα ρεγγάτο τριμμένο
  • αλάτι
mas_020_400
Εκτέλεση:

Πλένουμε καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες. Οταν είναι έτοιμες τις βάζουμε στο μούλτι με λίγο νεράκι από αυτό που τις βράσαμε και τις αλέθουμε. Πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι. Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα να μη μας κολλήσει μέχρι να αρχίσει ο πουρές μας να πήζει. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε και διορθώνουμε το αλάτι αφού δοκιμάσουμε πρώτα.

Σερβίρεται ζεστός και συνοδεύει άψογα κοκκινιστά κρέατα αλλά και λεμονάτα, ή σνίτσελ και σηκώτι τηγανιτό.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 21492
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 18-07-2008 09:15
 
Μμμμμμ τι ωραίο πουρεδάκι με τυριά! 
Το ζήλεψα, φαντάζομαι να το ανακατεύεις και να τραβιούνται "κλωστές" απο τα τυριά... πωπω αμαρτία!  
Εμείς οι Πόντιοι κάνουμε ένα "πουρέ" λίγο διαφορετικό απο τα συνηθισμένα. 
Βράζουμε πατατες τις λιώνουμε αλλά οχι τελείως, να εχουν και κομματια μέσα. 
Τσιγαρίζουμε σε λάδι μπολικο κρεμμύδι να έρθει να ξανθήνει να μελώσει και μετά βάζουμε τις πατάτες και τις "πιέζουμε" με κουτάλα ανακατευοντας απο πάνω προς τα κάτω για να κάνουν κρούστα.Μπόλικο αλάτι και πιπεράκι και όποιος θέλει μπουκοβο.Απο τα αγαπημένα μου φαγητά που έκανε η γιαγιά μου.
 
al1975
2. 18-07-2008 14:38
 
Ακου τα παράξενα. Αυτό που λες al1975 το έχω ξανακούσει από ανθρώπους με καταγωγή από Βόρεια Ελλάδα. Οταν όμως, είδα να το κάνει η μαμά της γαλλίδας κουμπάρας μου σε ένα μικρό χωριουδάκι κοντά στη Μασσαλία δεν το πίστευα!!! 
Δεν έβαλε μπούκοβο μόνο αλατοπίπερο. Μήπως έτσι προήλθε και το ρόστι που τρώνε σε Ελβετία και Σκανδιναβικές χώρες; Τελικά η "κατσαρόλα" είναι παγκόσμια...
 
Aithra
3. 21-07-2008 09:31
 
Δεν έχεις άδικο! 
Τα δικά μας τα ποντιακά ζυμαρικά τα βαρένικα τα είδα στην Γιουγκοσλαβία ακριβώς τα ίδια σαν πελμένια και και την ολοδική μας φασολάδα το εθνικό μας φαγητό στην Σικελία.
 
al1975
4. 21-11-2008 13:45
 
Πολύ ωραία η ιδέα για το τυράκι ...! όντως θα είναι τέλεια λιωμένα μέσα! 
Να σας πω μόνο εγώ την προσωπική μου άποψη για τον πουρέ ! Δεν μπορώ να διαννοηθώ πουρέ χωρίς μοσχοκάρυδο και μάλιστα τριμμένο εκείνη την ώρα...! Δεν φαντάζεστε πόση γεύση του δίνει! Για όσους βέβαια δεν βάζουν μπούκουβο, που εμένα μου πέφτει βαρύ...
 
xanthopoula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/02/12 )