Υλικά: - 5 - 6 μεγάλες πατάτες
- 1/3 κούπα γάλα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 κούπα ρεγγάτο τριμμένο
- αλάτι
| |
Εκτέλεση: Πλένουμε καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες. Οταν είναι έτοιμες τις βάζουμε στο μούλτι με λίγο νεράκι από αυτό που τις βράσαμε και τις αλέθουμε. Πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι. Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα να μη μας κολλήσει μέχρι να αρχίσει ο πουρές μας να πήζει. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε και διορθώνουμε το αλάτι αφού δοκιμάσουμε πρώτα. Σερβίρεται ζεστός και συνοδεύει άψογα κοκκινιστά κρέατα αλλά και λεμονάτα, ή σνίτσελ και σηκώτι τηγανιτό. Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 21492 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |