ΥΛΙΚΑ - 1 κιλό χοχλιούς
- λάδι
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3-4 ντομάτες φρέσκες ή κονσέρβα
- 10-15 κολοκυθάκια μικρά
- λίγο μαιντανό
- αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Καθαρίζουμε και πλένουμε τους χοχλιούς καλά.
- Ξεβράζουμε 1-2 φορές.
- Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα (όχι να γίνουν τελείως να βαστάνε).
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Στην συνέχεια ρίχνουμε τους χοχλιούς και γυρνάμε μέχρι να μπει το λάδι μέσα τους.
- Ύστερα αφαιρούμε τους χοχλιούς χωρίς να βγάλουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν καλά.
- Τέλος βάζουμε τους χοχλιούς την ντομάτα ψιλοκομμένη ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας,αλάτι- πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά.
Υ.Γ. Στα Χανιά το φτιάχνουμε πολύ συχνά είτε σαν ορεκτικό ή σαν κύριο φαγητό. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9633 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |