Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χοχλιοί με κολοκυθάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Line   
Τρίτη, 22/07/08

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό χοχλιούς
  • λάδι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3-4 ντομάτες φρέσκες ή κονσέρβα
  • 10-15 κολοκυθάκια μικρά
  • λίγο μαιντανό
  • αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τους χοχλιούς καλά.
  • Ξεβράζουμε 1-2 φορές.
  • Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα (όχι να γίνουν τελείως να βαστάνε).
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Στην συνέχεια ρίχνουμε τους χοχλιούς και γυρνάμε μέχρι να μπει το λάδι μέσα τους.
  • Ύστερα αφαιρούμε τους χοχλιούς χωρίς να βγάλουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν καλά.
  • Τέλος βάζουμε τους χοχλιούς την ντομάτα ψιλοκομμένη ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας,αλάτι- πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά.

Υ.Γ. Στα Χανιά το φτιάχνουμε πολύ συχνά είτε σαν ορεκτικό ή σαν κύριο φαγητό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9633
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 22-07-2008 13:12
 
Ουαου!! 
Τέλειο φαγάκι Line! 
Θα το κάνω με τους καραβόλους που έχω στην καταψυξη
 
al1975
2. 22-07-2008 14:14
 
Καταπληκτικό φαγητό. Εγώ συνήθως τα κάνω γιαχνί αλλά με τα κολοκυθάκια φαίνονται σούπερ. Θα δοκιμαστεί λίαν συντόμως.
 
Mary
3. 22-07-2008 14:52
 
Μου τρέξαν τα σάλια. 
Να το φτιάξω το αποκλείω, αλλά θα πάω στη Μαίρη όταν θα το φτιάξει και θα το δοκιμάσω. :grin
 
sgr
4. 22-07-2008 15:08
 
Μη σκας sgr μόλις το φτιάξω θα σου στείλω το γνωστό delivery (βλ. τσιζ κέικ τόνου).
 
Mary
5. 22-07-2008 15:31
 
Να είστε καλά, χαίρομαι που σας αρέσει. :)
 
Line
6. 22-07-2008 22:15
 
Νοστιμότατο φαίνεται Line!!  
 
Αχ πάλι αδιάβαστη με πιάνεις Αγγελική..τι είναι οι καραβολοι?
 
rena
7. 23-07-2008 08:53
 
Ρενάκι μου οι καραβόλοι είναι κάτι ωραία σαλιγκαράκια χοντρά ψωμομένα που τα μαζεύουμε στην Πάρο.
 
al1975
8. 02-05-2010 12:12
 
Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο.Στην φωτογραφία πάντος είναι λαχταριστό.
 
PANELE

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 25/04/10 )