Αν αγαπάτε τις συνταγές με τυριά, είμαι σίγουρη ότι αυτή εδώ θα σας ενθουσιάσει...Καλή επιτυχία! Υλικά - 1 ολόκληρο κουνέλι περίπου 1,5 κιλό
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη σε κυβάκια
- 150 γρ. φέτα σκληρή σε κυβάκια
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- Λίγο βούτυρο λιωμένο
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Αρκετό ξύδι
Εκτέλεση - Πλένουμε καλά το κουνέλι.
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε ξύδι και αρκετό νερό. Τοποθετούμε μέσα το κουνέλι και το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε.
- Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και αρκετό θυμάρι απ΄έξω και μέσα στην κοιλιά του.
- Γεμίζουμε την κοιλιά του με τα τυριά και την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες σαν να τη ράβουμε.
- Βάζουμε το κουνέλι σε γάστρα που σκεπάζει. Ρίχνουμε το κρασί, το βούτυρο και το χυμό λεμονιού.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 2-2,5 ώρες περίπου.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8755 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |