Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουνέλι τυρένιο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από fraoulenia   
Πέμπτη, 31/07/08

Αν αγαπάτε τις συνταγές με τυριά, είμαι σίγουρη ότι αυτή εδώ θα σας ενθουσιάσει...Καλή επιτυχία!

Πρώτη δημοσίευση: Οι Συνταγές της Παρέας
Υλικά
  • 1 ολόκληρο κουνέλι περίπου 1,5 κιλό
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη σε κυβάκια
  • 150 γρ. φέτα σκληρή σε κυβάκια
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • Λίγο βούτυρο λιωμένο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αρκετό ξύδι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά το κουνέλι.
  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε ξύδι και αρκετό νερό. Τοποθετούμε μέσα το κουνέλι και το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε.
  • Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και αρκετό θυμάρι απ΄έξω και μέσα στην κοιλιά του.
  • Γεμίζουμε την κοιλιά του με τα τυριά και την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες σαν να τη ράβουμε.
  • Βάζουμε το κουνέλι σε γάστρα που σκεπάζει. Ρίχνουμε το κρασί, το βούτυρο και το χυμό λεμονιού.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 2-2,5 ώρες περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Είναι πολύ ελαφρύ φαγητό και πολύ νόστιμο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με άσπρο ρύζι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8755
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 05-08-2008 14:50
 
όλα καλά αλλά γιατί βάζεις ξύδι υπάρχει κάποιος λόγος συγκεκριμένος :zzz :roll :?
 
mika
2. 06-08-2008 12:15
 
Ναι υπάρχει. Το κουνέλι έχει συνήθως μια περίεργη μυρωδιά όταν είναι ωμό. Με τον τρόπο αυτό βάζοντας το για λίγη ώρα στο ξύδι...εξαφανίζεται εντελώς. :zzz :grin
 
fraoulenia
3. 11-08-2008 13:26
 
Επίσης καθαρίζει από το αίμα καλύτερα(έτσι τουλάχιστον μου είπαν).Ωραία η συνταγή σου φραουλένια.Θα την δοκιμάσω σύντομα.Ευχαριστούμε. ;)
 
atalanth
4. 20-08-2008 17:34
 
Πολύ ωραία η συνταγή σου Φραουλένια! Την έχω φτιάξει δύο φορές. Την πρώτη φορά με κουνέλι και τη δεύτερη με κοτόπουλο και ήταν επίσης νοστιμότατο. :grin :)
 
antad

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 29/04/10 )