Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαρίδες με σάλτσα πέστο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Πέμπτη, 14/08/08
img_8799_400

Εγώ σήμερα το μεσημέρι ήθελα να κοιμηθώ αλλά κάποιοι "καλοί" μου γείτονες είχαν άλλη γνώμη περί της ησυχίας. Οπότε διάβασε ξαναδιάβασε σκάλιζε ξανασκάλιζε παλιές σημειώσεις προέκυψε η ιδέα .Γαρίδες υπήρχαν στην κατάψυξη Βασιλικός 10 γλάστρες κι ιδού το αποτέλεσμα.

Η ιδέα προέρχεται από ένθετο εφημερίδας του 2004

Υλικά για 4 άτομα

  • 20 μέτριες γαρίδες
  • 4 φρέσκιες ντομάτες
  • Ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι, Αλάτι

Για τη Σάλτσα Πέστο

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο φύλλα βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 50 γραμμ. κουκουνάρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι

Διαδικασία

Για τη σάλτσα. Πλένετε και στεγνώνετε με πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί τα φύλλα του βασιλικού. Τα ρίχνετε στο γουδί μαζί με το αλάτι, το κουκουνάρι, το σκόρδο και την παρμεζάνα. Τα χτυπάτε για λίγο και κατόπιν προσθέτετε λίγο λίγο το ελαιόλαδο (όπως στη μαγιονέζα). Χτυπάτε με το γουδοχέρι ώσπου να ενοποιηθούν τα υλικά και να φτιάξετε ένα παχύρευστο μείγμα. Δοκιμάζετε κι αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη αλάτι. Για ευκολία μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά στοmulti.

Για τις γαρίδες. Τις καθαρίζετε αφαιρώντας το κέλυφος και το εντεράκι τους. Ρίχνετε σε ρηχό τηγάνι ελαιόλαδο και τις σοτάρετε για μερικά λεπτά. Τις σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το πιπέρι και τις αφήνετε να μαγειρευτούν ώσπου να εξατμιστεί το κρασί.

Καθαρίζετε και κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Τις αλατίζετε ελαφρά και τις βάζετε σε σαλατιέρα. Από πάνω τοποθετείτε τις γαρίδες . Περιχύνετε με τη σάλτσα του πέστο.

Και καλή σας όρεξη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 14208
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 12/04/10 )