Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Πέστο με βασιλικό δυόσμο και πορτοκάλι
Πέστο με βασιλικό δυόσμο και πορτοκάλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 17/08/08

Υλικά

  • 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα από φρέσκο πορτοκάλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού πράσινο πιπέρι

Διαδικασία

  • Ρίχνετε τα καρύδια ,τον βασιλικό, τον δυόσμο και το σκόρδο στο μπλέντερ. Δουλεύετε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • προσθέτετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο το πορτοκάλι, το αλάτι και το πιπέρι χωρίς να σταματήσετε τη λειτουργία του μπλέντερ. Όταν το ελαιόλαδο απορροφηθεί από τα υπόλοιπα υλικά δοκιμάζετε τη σάλτσα . Αν σας φανεί πολύ πυκνή προσθέστε 1 -2 κουταλιές λάδι και δουλέψτε 1 - 3 λεπτά ακόμη.
  • Αν δεν χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα την ίδια μέρα μπορείτε να τη αποθηκεύσετε σε ένα βάζο καλά κλεισμένο.
Συνοδεύει ζυμαρικά και λαχανικά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5833
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/08/08 )