Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μηλοπιτάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Line   
Δευτέρα, 01/09/08
ΥΛΙΚΑ
  • 200γραμ. μήλα κόκκινα κομμένα σε κύβους
  • 30γραμμ. νερό
  • 30γραμμ. ζάχαρη
  • λίγη κανέλα σκόνη
  • περίπου 10 τετράγωνα φύλλα σφολιάτας
Για το Σιρόπι
  • 2 νερό
  • 1 1/2 ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάζουμε τα μήλα, το νερό, την ζάχαρη και την κανέλα σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να εξατμιστεί όλο το νερό.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
  • Έπειτα βάζουμε λίγη γέμιση σ'ένα τετράγωνο σφολιατάκι και το κλείνουμε έτσι ώστε να γίνει τρίγωνο και το χαράζουμε από πάνω.
  • Τα ψήνουμε στον φούρνο τόσο όσο χρειάζεται να ψηθεί η σφολιάτα και όταν τα βγάλουμε τα σιροπιάζουμε.
Για το σιρόπι.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και βράζουμε τόσο όσο χρειάζεται για να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 5 λεπτά.
Και κάτι ακόμα.... Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα και αφού έχει κρυώσει λίγα καρύδια ψιλοκομμένα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 10831
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 02-09-2008 10:54
 
Ωραία η συνταγή σου Line! Περίπου έτσι αλλά αμέλωτα τα φτιάχνω εγώ. Θα δοκιμάσω και αυτή την εκδοχή. Να ρωτήσω όμως στο σιρόπι αναφέρεσαι σε ποτήρια ή φλυτζάνια;
 
Aithra
2. 02-09-2008 19:07
 
Δεν έχει σημασία αρκεί η αναλογία ζάχαρης νερού να είναι η ίδια.Εκεί το υπολογίζεις με το πόσα μηλοπιτάκια θα φτιάξεις. 
Ξέχασα επίσης να γράψω ότι όταν τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι δεν τα αφήνουμε μέχρι να μουλιάσουν καλά τα γυρνάμε μία φορά και τα βγάζουμε.
 
Line
3. 22-09-2008 11:22
 
Και μιας και το χρωστάω επιστρέφω για βαθμολογία! Τα έφτιαχνα πασπαλίζοντάς τα, καφτά όπως ήταν από το φούρνο, με άχνη και κανέλλα. Τα έφτιαξα με την δική σου πρόταση (με στρογγυλά σφολιατάκια όμως) και ενθουσιαστήκαμε! Περιττό να σου πω ότι 20 κομμάτια φαγώθηκαν από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ! Όσο για το σιρόπι σε κουπίτσες το μέτρησα αφού ένα μπλούμ χρειαζόταν μόνο! Κρίμα που σκέφτηκα για φωτογραφία όταν είχε μείνει μόνο ένα κακομούτσουνο! 
Μπράβο!
 
Aithra

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός