Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαγιονέζα σπιτική Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Line   
Δευτέρα, 01/09/08
ΥΛΙΚΑ
  • 1ποτήρι νερό
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 ποτήρι λάδι ραφινέ
  • 1 κουταλάκι ξύδι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο και ρίχνετε το διαλυμένο κορν φλάουρ μέσα ενώ ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει. Στην συνέχεια το αδειάζεται σε ένα άλλο μπολ. Όταν κρυώσει λίγο τότε ρίχνεται το αυγό και ανακατεύετε ενώ προσθέτουμε και το λάδι λίγο λίγο. Όταν ρίξουμε και το λάδι βάζουμε το ξύδι το αλάτι και το λεμόνι. Αφού τα χτυπήσουμε καλά τότε η μαγιονέζα είναι έτοιμη.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 13061
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 02-09-2008 09:36
 
Την είχα προσπαθήσει με παρόμοιο τρόπο και δεν είχε πετύχει. Δεν ξέρω τι έκανα λάθος...
 
Ranja
2. 02-09-2008 19:00
 
'Ισως στο λεμόνι? Αν το λεμόνι είναι πολύ ζουμερό τότε δεν γίνεται πηχτή και είναι ξινή και το λάδι δεν θέλει τα μεγάλα νεροπότηρα θέλει ένα μέτριο.Σε αυτά την πάτησα εγώ την πρώτη φορά που την έφτιαξα οπότε ξαναπροσπάθησε και βλέπεις. Α...και το λάδι πρέπει να είναι οπωσδήποτε ραφινέ γιατί αλλιώς μυρίζει.
 
Line
3. 03-09-2008 18:26
 
Κιόμως, το πιστεύεις? Ήταν που έμοιαζε κάπως με κρέμα... ίσως ήθελε περισσότερο λεμόνι ή λιγότερο κορν φλάουρ. Είχα βρει τη συνταγή με τον τίτλο \"εύκολη μαγιονέζα\" και με είχε δελεάσει... Θα ξαναπροσπαθήσω σύμφωνα με τη συνταγή σου.
 
Ranja
4. 03-09-2008 19:20
 
Άντε και καλή επιτυχία. Περιμένω να μου πεις πως τα πήγες.
 
Line
5. 07-09-2008 17:49
 
ti ladi ine to ραφινέ? :?  
den eho idea......... :x
 
ntita
6. 07-09-2008 22:16
 
Αν δεν κάνω λάθος,από τις αναζητήσεις μου,με τον όρο ραφινέ χαρακτηρίζεται το λάδι δεύτερης ποιότητας.  
Μήπως Line εννοείς κάτι άλλο με αυτόν το όρο εσύ;
 
xanthibax
7. 07-09-2008 23:54
 
Το ραφινέ είναι ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα.Έχει δηλαδή υποστεί επεξεργασία εξευγενισμού και έλαια που έχουν παραχθεί απευθείας από την ελιά.Αυτό είναι όλο.Δεν ξέρω αν υπάρχει ραφινέ σε αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο που αυτά σίγουρα είναι δεύτερης διαλογής κατά την γνώμη μου, είτε είναι ραφινέ είτε όχι.
 
Line
8. 08-09-2008 14:14
 
Εγώ με τον όρο "ραφινέ" κατάλαβα πάντως ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιου είδους σπορέλαιο, όπως ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο κλπ, πάντως όχι ελαιόλαδο.
 
Ranja
9. 08-09-2008 15:51
 
κορίτσια με τον όρο "ραφινέ¨σίγουρα εννοούμε επεξεργασμένο λάδι. 
Σε διάφορα sites που έψαξα αναφέρεται ότι είναι επεξεργασμένο και σε κάποιες περιπτώσεις ανάμειξη με κατώτερα λάδια. 
Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο για τη μαγιονέζα γιατί δεν τη χρησιμοποιώ παρά μόνο σπανίως και τότε αγοράζω ένα μικρό βαζάκι.
 
xanthibax
10. 09-09-2008 00:25
 
Κορίτσια το καλύτερο πάντως ραφινέ είναι από ελαιόλαδο όχι άλλα λάδια.Και αυτό δεν το χρησιμοποιούμε παντού παρά μόνο σε λίγες περιπτώσεις όπως η μαγιονέζα γιατί δεν έχει την βαριά μυρωδιά και γεύση του σπορέλαιου ή του ελαιόλαδου.
 
Line

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 03/03/10 )