Υλικά:
- 300 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. πράσινες ελιές Χαλκιδικής χωρίς τα κουκούτσια
- 200 γρ. νερό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2-3 τμχ κάρδαμο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις ελιές και τις ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι.
- Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το κάρδαμο.
- Βράζουμε το γλυκό έως ότου δέσει.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 19858 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |