Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ελιά γλυκο του κουταλιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από KATE   
Τρίτη, 02/09/08
Υλικά:
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. πράσινες ελιές Χαλκιδικής χωρίς τα κουκούτσια
  • 200 γρ. νερό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2-3 τμχ κάρδαμο
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις ελιές και τις ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι.
  • Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το κάρδαμο.
  • Βράζουμε το γλυκό έως ότου δέσει.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 19858
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 04-09-2008 12:16
 
Θα ήθελα πάρα πολύ να το δοκιμάσω αυτό το γλυκό, το έχω ξανακούσει. 
Καte να υποθέσω πως τις ελιές τις ξαρμυρίζουμε πριν ε;
 
al1975
2. 04-09-2008 16:20
 
Εγώ δεν το έχω ξανακούσει και μου φάνηκε πολύ προτότυπο. Θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω κι εγώ.
 
vago
3. 05-09-2008 15:45
 
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=54&topic=322.0
 
KATE
4. 05-09-2008 15:55
 
Ο καρπός της ελιάς πρέπει να είναι φρέσκος. Όχι ελιές σε άλμη.
 
KATE
5. 05-09-2008 16:07
 
Aααα μάλιστα!Ευχαριστώ Κate για την διευκρίνηση!Προφανώς βέβαια θα θέλουν ξεπίκρισμα.Εχω απο το περιβόλι ελίτσες πράσινες.Θα δοκιμάσω να κάνω λιγο και θα σας πω εντυπώσεις.
 
al1975
6. 06-09-2008 10:33
 
Γεια σας κι από μένα, γλυκό του κουταλιού ελιά υπάρχει στο εμπόριο είναι πατέντα της "ΟΔΥΣΕΙΑ ΕΠΕ " που έχει την έδρα της στις Ράχες Στυλίδος. 
Μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα που έχουν προϊόντα μικρών παραγωγών. 
Μου έχουν χαρίσει ένα βάζο αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.
 
xanthibax
7. 06-09-2008 19:23
 
Θα συμπληρώσω στα λεγόμενα της xanthibax ότι σερβίρεται με αμύγδαλο φιλέ και σουσάμι.Είναι προτότυπο και ισάξιο με τα γνωστά μας γλυκά του κουταλιού.Ευχαριστούμε KATE.
 
nopi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 09/12/10 )