Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Διατροφή arrow Τυροπιτάκια Νο.03 (με κρέμα)
Τυροπιτάκια Νο.03 (με κρέμα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 08/09/08
Ευρετήριο άρθρου
Τυροπιτάκια Νο.03 (με κρέμα)
Σελίδα 2
tyrop_5_400

Τη συνταγή αυτή την κάνω πολύ πολύ συχνά. Τα βάζω στην κατάψυξη άψητα και έχω πάντα στοκ. Είτε τα δίνω στα παιδιά για το σχολείο, είτε όταν έρχονται φίλοι ξαφνικά στο σπίτι έχω σε 5 λεπτά ένα «πιτοειδές» να κάνει παρέα στα μεζεδάκια.

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 300 γρ. φέτα
  • 200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (ρεγκάτο, κεφαλοτύρι, κασέρι, ότι υπάρχει δλδ)
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα και το τηγάνι

για την κρέμα:

  • 1 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
tirop_1_400
Εκτέλεση

για την κρέμα:

  • Λιώνουμε το βουτυρο και διαλύουμε το αλεύρι.
  • Χτυπάμε το αυγό, το ανακατεύουμε με το γάλα και τα ρίχνουμε στο αλεύρι ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει.
  • Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Την αφήνουμε να κρυώσει.
tirop_2_400
για τα τυροπιτάκια:
  • Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες όσο φαρδιές θέλουμε. Αν είναι για τραπέζι εγώ τα κάνω πολύ πολύ μικρά, αν είναι για το σχολείο το κόβω φαρδύτερο για να γίνονται μεγάλα.
  • Τρίβουμε τη φέτα μέσα στην κρέμα και προσθέτουμε το κίτρινο τυρί. Ανακατεύουμε καλά.
  • Αλείφουμε τα φυλλαράκια με ελαιόλαδο, βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνα.
tirop_3_400
Για το ψήσιμο υπάρχουν 2 τρόποι.
  • Ο ένας είναι να τα βάλουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά περίπου.
  • Ο δεύτερος είναι να τα τηγανίσουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε. Μην αφήσετε το λάδι να κάψει πάρα πολύ γιατί αρπάζουν γρήγορα. Το καλύτερο είναι, η φωτιά να είναι μέτρια προς χαμηλή.
  • Τα συγκεκριμένα των φωτογραφιών έγιναν ψητά.

Καλή σας όρεξη!

tyrop_4_400
Tips:
  • Αν διαλέξουμε να τα κάνουμε ψητά, καλό θα ήταν να τα διπλώνουμε σε 2 λωρίδες φύλλων. Επειδή με τη θερμοκρασία του φούρνου η κρέμα ρευστοποιείται πριν πάρουν χρώμα, υπάρχει κίνδυνος να αδειάσει η γέμιση στο ταψί.
  • Αν είναι για κατάψυξη τα στρώνουμε σε ένα τάπερ βάζοντας λαδοχαρτο ανάμεσα στις στρώσεις για να μη κολλήσουν.
  • Αν θέλουμε αρωματίζουμε με δυόσμο ή άνιθο.
  • Μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε και με περισσεύματα από κοτόπουλο για να γίνουν κοτοπιτάκια.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (76) | Εμφανίσεις: 87755
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
16. 16-12-2011 10:16
 
Θα τα αφήσεις για 10 λεπτά εκτός κατάψυξης και μετά θα τα ψήσεις. Θα ψηθούν μια χαρά! Καλή επιτυχία!
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/05/10 )