Έχει υποβληθεί από mariap
|
Τρίτη, 09/09/08 |
Η συνταγή προέκυψε ως "λύση ανάγκης" για να ξαναχρησιμοποιηθούν περισσεύματα ψητού, στο φούρνο, κοτόπουλου της προηγούμενης ημέρας (σιγά μην πεταχτεί φαγητό στην εποχή που ζούμε)! ΥΛΙΚΑ: - 300 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πατάτα ψιλοκομμένη
- 1 φλ.τσαγ. ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
- 1 κύβος ζωμού κότας
- 1/2 κουτ. κονσέρβα αποφλοιωμένης, ψιλοκομμένης ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, κάρυ, γαρύφαλλο τριμένο, τζίντζερ (όοολα από λίγο)
- περισσεύματα ψητού κοτόπουλου (ή και βρασμένου), τα οποία ψιλοκόβουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: - Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο λάδι και λίγο νεράκι (πάντα τσιγαρίζω με λίγο νεράκι, για να μη γίνεται "βαρύ" το κρεμμύδι).
- Μόλις μαραθεί, ρίχνουμε τον κύβο, την ψιλοκομμένη πατατούλα και μετά από λίγο την ντομάτα.
- Προσθέτουμε τον κατεψυγμένο αρακά, τα κομματάκια κοτόπουλου, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι.
- Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν (χρησιμοποιώ χύτρα και ο χρόνος ετοιμασίας είναι 12-15 λεπτά).
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 11431 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/03/09 )
|