Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρόκα με πορτοκάλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Stefi   
Πέμπτη, 11/09/08
Συστατικά
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 πορτοκάλι
  • παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κ.σ κουκουνάρι

Ντρέσινγκ

  • 1κ.σ. μέλι
  • 2κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε κόβουμε την ρόκα και την βάζουμε στην πιατέλα.
  2. Αλατίζουμε.
  3. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε τέταρτα το πορτοκάλι, μετά σε λεπτές φετούλες και το προσθέτουμε στην ρόκα.
  4. Βάζουμε το κουκουνάρι από πάνω και τέλος τα λεπτοκομμένα φύλλα της παρμεζάνας.
  5. Κάμουμε το ντρέσιγκ, χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και περιχύνουμε από πάνω.

Φυσικά καθένας μπορεί να κάνει αυξομειώσεις στα υλικά του ντρέσιγκ σύμφωνα με τις δικές του γευστικές προτιμήσεις.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4932
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 16-09-2008 18:41
 
Μήπως ξέρεις και να με συμβουλεύσεις πως καθαρίζεται το πορτοκάλι ή το ροζ γκρέιπ φρούτ (που ίσως πάλι πηγαίνει στη ρόκα σου) από την άσπρη μεμβράνη ώστε να δείχνει πιο καθαρό λιγουρευτικό?Εννοώ χωρίς να καταστρέφονται τα φετάκια.
 
Nena
2. 17-09-2008 01:29
 
Στην συγκεκριμένη σαλάτα δεν το καθαρίζω πολύ από την άσπρη μεμβράνη.Επειδή το κόβω σε τέταρτα και λεπτές φετούλες(τομές), βοηθάει στο να μένουν τα κομμάτια, χωρίς να διαλύονται,ώστε να μην χύνεται ο χυμός τους. θα ήθελα να ανεβάσω την φώτο της συνταγής, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω τον τρόπο.
 
Stefi
3. 04-05-2009 16:10
 
Τη σαλάτα αυτή την έφτιαξα και μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά επειδή έβαλα πορτοκάλια Μέρλιν, έγινε πολύ γλυκιά για τα γούστα μου. Τις επόμενες φορές μείωσα το μέλι σε μία κουταλιά του γλυκού. :)
 
despoinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/09/08 )