Υλικά: - 1 χταπόδι (1200γρ.)
- 8 μέτρια κρεμμύδια
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1-2 ντομάτες
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. γλυκό κρασί κόκκινο
- 1/2 φλ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1/2 φλ. κονιάκ
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 φύλλο δάφνης
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- πιπέρι
Εκτέλεση: Χαράζετε τα κρεμμύδια σταυρωτά και τα σοτάρετε σε κατσαρόλα με λάδι ώσπου να γίνουν διάφανα. Βάζετε και τις ντομάτες (επίσης σταυρωμένες) και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά, κρατάτε ωστόσο το μέλι. Το χταπόδι βάλτε το κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Κατά τη βράση θα χάσει τα υγρά του και θα μείνει μισό. Αφού βράσει και φύγουν τα υγρά (μείνει με μπόλικη σάλτσα) ρίχνετε το μέλι. Μπορείτε να το σερβίρεται πάνω σε βραστές πατάτες ή να το φάτε μόνο του με σαλάτα και ψωμί (τόση σάλτσα που έχει, είναι ό,τι πρέπει το ψωμί για να το βουτάτε!) :D Καλή σας όρεξη!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8727 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |