Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Γιουβαρλάκια κοκκινιστά Νο.01
Γιουβαρλάκια κοκκινιστά Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Line   
Πέμπτη, 18/09/08
ΥΛΙΚΑ
  • 700γραμ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό, μοσχάρι)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
  • 1 αυγό
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο αλεύρι για να περάσουμε τα γιουβαρλάκια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
  • 1/2 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ
  • 1 κύβο κότας
  • ελαιόλαδο
  • 2 κούπες ρύζι αμερικάνικο ή ότι άλλο εσείς θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι τόσο όσο χρειάζεται να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας ή παραπάνω αν σας αρέσει και ρίχνουμε τα ντοματάκια μαζί με τον πελτέ ,όλα αυτά πριν κάψει το λάδι. Τα αφήνουμε να πάρουν βράσει και ρίχνουμε τον κύβο. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά προσθέτοντας νερό όποτε χρειαστεί. Στην συνέχεια πλάθουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στην σάλτσα προσθέτοντας πάλι νερό όποτε χρειάζεται. Είναι έτοιμα σε περίπου 3/4 της ώρας.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και βράζουμε το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε νερό κρύο μέσα ,ανακατεύουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο σουρωτήρι. Μετά απευθείας στην κατσαρόλα. Δεν χρειάζεται λάδι ή βούτυρο. Με αυτόν τον τρόπο δεν λασπώνει.
Τέλος φορμάρουμε το ρύζι και το βάζουμε σε ένα πιάτο και γύρω γύρω βάζουμε τα γιουβαρλάκια ενώ πάνω στο ρύζι ρίχνουμε την σάλτσα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 18738
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 19-09-2008 01:11
 
Εγώ μέχρι τώρα τους έβαζα μαϊντανό. Θα δοκιμάσω και με άνηθο. ίσως τους πάει περισσότερο.
 
voula
2. 19-09-2008 10:07
 
Κι εγώ μαιντανό έβαζα. Δοκίμασέ το Βάγγο και πες μου. 
Πάντως με τη φωτο μου έτρεξαν τα σάλια.
 
sgr
3. 19-09-2008 14:46
 
Αχ γιουβάρλακος που έλεγε και ο Τζανετάκος!Καί μάλιστα κόκκινα όπως μου αρεσουν και όχι άσπρα. 
Εμείς πάλι βάζουμε δυόσμο ρε κορίτσια δεν ξέρω....
 
al1975
4. 19-09-2008 23:09
 
Αγγελικούλι τι ειπες τώρα... :) Πολύ γελάω με την ταινια αυτή. Anyway, και εμείς (η μαμά δηλαδή) με δυόσμο τα φτιάχνει αλλά βάζει και λίγο μαϊντανό. Εγώ πάλι δε τα χω φτιάξει ποτέ κι ουτε τα χω δοκιμάσει κοκκινιστα. Προτιμώ τα λευκά τα λεμονάτα.
 
rena
5. 22-09-2008 08:50
 
Τα έφτιαξα την Παρασκευή, προσθέτοντας αντί για ρύζι, πατατούλες στην κόκκινη σάλτσα. 
Τέ-λει-α ήταν!
 
mariap
6. 22-09-2008 14:26
 
Πεντανόστιμη συνταγή..εγώ βάζω κ λίγο μαιντανό. :)
 
margie

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/10/10 )