ΥΛΙΚΑ
- 700γραμ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό, μοσχάρι)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
- 1 αυγό
- αλάτι πιπέρι
- λίγο αλεύρι για να περάσουμε τα γιουβαρλάκια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ- 1/2 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ
- 1 κύβο κότας
- ελαιόλαδο
- 2 κούπες ρύζι αμερικάνικο ή ότι άλλο εσείς θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι τόσο όσο χρειάζεται να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας ή παραπάνω αν σας αρέσει και ρίχνουμε τα ντοματάκια μαζί με τον πελτέ ,όλα αυτά πριν κάψει το λάδι. Τα αφήνουμε να πάρουν βράσει και ρίχνουμε τον κύβο. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά προσθέτοντας νερό όποτε χρειαστεί. Στην συνέχεια πλάθουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στην σάλτσα προσθέτοντας πάλι νερό όποτε χρειάζεται. Είναι έτοιμα σε περίπου 3/4 της ώρας. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και βράζουμε το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε νερό κρύο μέσα ,ανακατεύουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο σουρωτήρι. Μετά απευθείας στην κατσαρόλα. Δεν χρειάζεται λάδι ή βούτυρο. Με αυτόν τον τρόπο δεν λασπώνει. Τέλος φορμάρουμε το ρύζι και το βάζουμε σε ένα πιάτο και γύρω γύρω βάζουμε τα γιουβαρλάκια ενώ πάνω στο ρύζι ρίχνουμε την σάλτσα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 20729 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |