Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτόπουλο με ελιές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Line   
Τετάρτη, 01/10/08
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • 1/2 κιλό ελιές πράσινες μεγάλες ή μικρές τσακιστές
  • 1 κούπα φρέσκια χοντροκομμένη ντομάτα ή 1 κουτί κονσέρβα
  • αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κοτόπουλο και το αλατίζουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ξεβράζουμε τις ελιές 2 φορές για να μην είναι αλμυρές και αφού κρυώσουν τις ξεκουκουτσίζουμε για όσες δεν βαριούνται . Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού κάψει ρίχνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε καλά και από τις δύο μεριές. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι, το σκόρδο και γυρνάμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να ψηθεί και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τις ελιές και στην συνέχεια την ντομάτα και το πιπέρι. Αφήνουμε για 1/4 και είναι έτοιμο.

Το συγκεκριμένο φαγητό γίνεται και άσπρο με την μόνη διαφορά ότι αντί για την ντομάτα βάζουμε λίγο βασιλικό και λευκό κρασί αντί για κόκκινο.

Συνοδεύεται με πατάτες.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4075
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 02-10-2008 14:29
 
Πολύ ωραία ιδέα Line
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 02/10/08 )