Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Naan bread Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 05/10/08
Ευρετήριο άρθρου
Naan bread
Σελίδα 2
p1020261_400

Στην κυριολεξία Naan σημαίνει ψωμί
Το Naan μοιάζει με ψωμί πίτα με καταγωγή από την Κεντρική Ασία.
Πολύ πρόσφατα έχει διαδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της δημοτικότητας της Ινδικής κουζίνας από τους Βρετανούς.
Συνήθως σερβίρεται ζεστό με βούτυρο ή γεμιστό με κιμά ή αρνίσιο κρέας διάφορα καρυκεύματα ή ακόμη με σταφίδες και καρύδια.

Υλικά
  • 1κουταλάκι μαγιά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 200 γρ αλεύρι μαλακό
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1κουταλιά της σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
Διαδικασία
Σε μικρό μπολάκι διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι του καφέ χλιαρό νερό. Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 5 λεπτάp1020256_120_01

Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε 15 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα σε χλιαρό σημείο να φουσκώσει.

Πλάθουμε σε πίτες πλατιές μακρόστενες ή στρογγυλές

Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

p1020257_120

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε καρυκεύματα στη ζύμη όπως κολίανδρο σκόνη ή σκόρδο σκόνη.

Η ιδέα ήταν των παιδιών μας που ζουν στην Αγγλία και η συνταγή αναζητήθηκε από τον ιστότοπο videojug


Προσθήκη ως Αγαπημένο (91) | Εμφανίσεις: 67122
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
16. 27-02-2011 16:06
 
Πολύ νόστιμα, πολύ ευκολα , πολύ γρήγορα. 
Βγήκαν 6 μικρά ψωμάκια. Την επόμενη φορά θα διπλασιασω τη ζύμη. (Δεν αντεχα να περιμένω την απάντηση , εβαλα ξερη μαγιά , μια χαρα εγιναν )
 
m54
17. 27-02-2011 18:52
 
m54 συγγνώμην που δεν σου απάντησα άμεσα αλλά ήμουν εκτός δικτύου. 
Χαίρομαι που έμεινες ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. 
Φυσικά έκανες και το σωστό, όταν λέμε κουταλάκι πρόκειται για την ξερή, η νωπή εκφράζεται σε γραμμάρια. 
Σε ευχαριστώ για την επιλογή σου.
 
xanthibax
18. 08-05-2011 13:56
 
η συνταγή σου ειναι εξαιρετική. Την έκανα σήμερα το μεσημέρι και ο συζυγος με τα παιδιά ξετρελάθηκαν. Δεν είχα μαλακό αλεύρι και έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο φαριναπ. Λες αυτό να φταίει που μου πήρε περισσότερο απο 200γρ? Τουλάχιστον στην γεύση βγήκαν πολύ καλά και μαλακά αν και φοβόμουν πως θα πεταχτούν με όλες αυτές τις αλχημείες που έκανα. Μπράβο και πάλι για την συνταγή σου!
 
GINA1
19. 08-05-2011 19:01
 
GINA1 καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ που επέλεξες αυτή τη συνταγή αλλά και γιατί μου την υπενθύμισες!!πρώτον για να την φτιάξω και πάλι αλλά και γιατί αυτή η συνταγή έχει για μένα κάποια ιδιαίτερη σημασία για ένα νέο ξεκίνημα. 
Το θέμα αλεύρι έχει πολύ ιστορία, παίζουν πολλά πράγματα σημασία γιαυτό ίσως θα έχεις ακούσει ότι βάζουμε αλεύρι όσο πάρει. 
Και πάλι σε ευχαριστώ!!
 
xanthibax
20. 10-11-2011 23:38
 
ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ...ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ....
 
reakon
21. 14-11-2011 10:02
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ....ΚΑΛΑ ΘΕΙΚΑ ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ Η ΖΥΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΛΑΚΑ;;ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ ΛΙΓΟ ΨΥΧΑ ΜΕΣΑ ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ;; 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
 
reakon
22. 14-11-2011 10:20
 
Καλημέρα reakon χαίρομαι που σου άρεσαν τα ψωμάκια και σε ευχαριστώ για την επιλογή της συνταγής. Ναι θα πρέπει να είναι σαν ένα χοντρό φύλλο πριν τα ψήσεις όχι ότι αυτό που έκανες είναι και λάθος. Είναι και θέμα προτίμησης. Αυτά τα ψωμάκια μπορείς να τα ανοίξεις και να τα γεμίσεις με ότι εσύ προυιμάς.
 
xanthibax
23. 03-03-2013 01:15
 
Ξανθή δεν ξέρω άν θα μου απαντήσεις μετά από τόσο καιρό,αλλά θέλω να τα φτιάξω κι εγώ.Η ερώτησή μου είναι η εξής,μπορώ να τα γεμίσω με φέτα ή σαλάμι ή κάτι άλλο και να τα ψήσω μετά?Άς μου απαντήσει κάποιος που τα έχει κάνει,εκτός την Ξανθή.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Eva1973

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 29/11/08 )