Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ με μπανάνες και καρύδια
Κέικ με μπανάνες και καρύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 05/10/08
p1020267_400
Η συνταγή προέρχεται από απόκομμα κιτρινισμένης εφημερίδας.
(κάποιο "ποντικάκι" πρόλαβε κι έφαγε πριν τη φωτογράφηση)
Υλικά
  • 3 μπανάνες
  • 125 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 2 ¼ κούπες αλεύρι
  • 1 κουτ. Γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. Γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
  • 120 γρ βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 βανίλια
Διαδικασία
  • Βάζουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ και τις κάνουμε πουρέ. Τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα το αλάτι το μοσχοκάρυδο το μπέκιν και τα καρύδια σε ένα άλλο μπολ.
  • Σε λεκάνη βάζουμε το βούτυρο , κομμένο σε μικρά κομμάτια, και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά τα δύο μείγματα μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά. Θα πρέπει να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
  • Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα ψωμιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις) για μία ώρα περίπου.
  • Το βγάζουμε και το αφήνουμε στη φόρμα μέχρι να κρυώσει.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7767
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 07-10-2008 10:54
 
Ξανθή μου το κέικ πως είναι μέσα (δεν φαίνεται από τη φωτό)? Στραγγιγμένο ή υδαρό? Επειδή μας αρέσουν τα υδαρά και η γεύση της μπανάνας θα είναι σούπερ, αν μπορείς ενημέρωσέ με!!
 
Mary
2. 07-10-2008 14:45
 
Μαίρη μέσα είναι αρκετά μαλακό και μοιάζει με καρυδόπιτα.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 06/04/10 )