Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ψωμί κέικ παρμεζάνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Marinaki   
Δευτέρα, 06/10/08

Η συνταγή είναι από ένα περιοδικό Gourme. Δυστυχώς δεν έχω συγκρατήσει τον εμπνευστή αυτής της νοστιμιάς!

Υλικά

  • 3,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα Σαν Μιχάλη
  • 25 γραμμάρια μαγιά του φούρνου (υγρή)
  • 1,5 κ. γ. πιπέρι
  • 7 αυγά
  • Μισό φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Σε μεγάλη γαβάθα αναμείξτε μαζί το αλεύρι, το τυρί και το πιπέρι. Με τα χέρια τρίψτε τη μαγιά, να λιώσει σε όσο μικρότερα κομμάτια γίνεται, προσθέστε στη γαβάθα και αναμείξτε.
  • Σε άλλη γαβάθα χτυπήστε τα αυγά με το βούτυρο και το λάδι, απλώς να ανακατευτούν.
  • Με το χέρι κάντε βαθούλωμα στη γαβάθα με το αλεύρι και αδειάστε μέσα το μείγμα με τα αυγά κτλ. Ανακατέψτε καλά, αλλά μη ζυμώσετε, όπως θα κάνατε αν φτιάχνατε ψωμί.
  • Αφήστε το μείγμα σκεπασμένο, σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου μια ώρα, για να ανέβει. Χωρίστε στα δύο και φορμάρετε ανάλογα με το αν θέλετε στρογγυλά ή μακρουλά τυρόψωμα.
  • Ψήστε 35-45 λεπτά, να ροδίσουν καλά τα ψωμιά. Τα βγάζετε από το φούρνο όταν το μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέντρο βγει καθαρό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 5559
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 07-10-2008 09:52
 
Φαντάζομαι γεύση.... αχ να είχα λίγο :upset
 
sgr
2. 07-10-2008 13:50
 
Πολύ καλή ιδέα! 
Εγω το φαντάζομαι να συνοδευει αλλαντικά, επίσης το φαντάζομαι να αντικαθιστά τις φέτες του τοστ, να γίνεται σουφλέ...αχχχχ θα κρεπάρω λυπηθείτε με!!
 
al1975
3. 08-10-2008 08:19
 
Ρε Αγγελική με έστειλες πρωί πρωί :upset :upset !! Ωραία η συνταγή και για πολλές χρήσεις όπως λέει η Αγγελική ;) .
 
vago
4. 08-10-2008 14:08
 
& εγώ το φαντάζομαι να συνοδεύει αλλαντικά! Και ποτάκι! Ώς τώρα συνήθιζα να κάνω τα popovers με παρμεζάνα, αλλά θα δοκιμάσω και αυτή τη συνταγή οπωσδήποτε! :zzz
 
Ranja
5. 08-10-2008 23:10
 
Ράνια στο μυαλό μου είσαι. Αν και δε συνηθίζω να συνοδεύω τα ποτά μου με φαγώσιμα, αυτό θα θελα να το γευτώ με ένα καλό ροζέ από ξινόμαυρο ή ένα Λημνιό.
 
rena
6. 09-10-2008 14:53
 
μήπως έχει γίνει λάθος με την ποσότητα της μαγιάς;;; πολύ μου φαίνεται...κατά τα άλλα είναι υπέροχο!!! :roll
 
sidarieva
7. 09-10-2008 16:15
 
Δίκιο έχεις! 
Δεν ξέρω γιατί το έβλεπα 25 γρμ. και όχι 125!! 
Που είναι το Μαρινάκι να μας το λύσει την απορία διότι θέλω να το κανω το ΣΚ!
 
al1975
8. 11-10-2008 00:59
 
Αχ δε βρίσκω το περιοδικό, αλλά δε νομίζω να έκανα λάθος στην αντιγραφή. Μόνο θυμάμαι ότι η υγρή μαγιά είναι συνήθως η διπλή ποσότητα της ξερής. Δλδ αν είχε 60 γραμμ. ξερής θα ήταν φυσιολογικό; Δεν τα πάω και πολύ καλά με τα ψωμιά, για να πω την αλήθεια!! Διορθώστε με αν κάνω και λάθος.
 
Marinaki
9. 12-10-2008 14:53
 
Τι εννοούσε με τον όρο υγρή μαγιά;; φρέσκια μαγιά;; αν ναι, τότε δεν μπορεί να είναι 125 τα γραμμάρια. Είναι πάρα πολλά. Πάντως θα το δοκιμάσω και θα σας πω
 
sidarieva

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/12/09 )