Έχει υποβληθεί από Marinaki
|
Δευτέρα, 06/10/08 |
Η συνταγή είναι από ένα περιοδικό Gourme. Δυστυχώς δεν έχω συγκρατήσει τον εμπνευστή αυτής της νοστιμιάς! Υλικά
- 3,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα Σαν Μιχάλη
- 25 γραμμάρια μαγιά του φούρνου (υγρή)
- 1,5 κ. γ. πιπέρι
- 7 αυγά
- Μισό φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Σε μεγάλη γαβάθα αναμείξτε μαζί το αλεύρι, το τυρί και το πιπέρι. Με τα χέρια τρίψτε τη μαγιά, να λιώσει σε όσο μικρότερα κομμάτια γίνεται, προσθέστε στη γαβάθα και αναμείξτε.
- Σε άλλη γαβάθα χτυπήστε τα αυγά με το βούτυρο και το λάδι, απλώς να ανακατευτούν.
- Με το χέρι κάντε βαθούλωμα στη γαβάθα με το αλεύρι και αδειάστε μέσα το μείγμα με τα αυγά κτλ. Ανακατέψτε καλά, αλλά μη ζυμώσετε, όπως θα κάνατε αν φτιάχνατε ψωμί.
- Αφήστε το μείγμα σκεπασμένο, σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου μια ώρα, για να ανέβει. Χωρίστε στα δύο και φορμάρετε ανάλογα με το αν θέλετε στρογγυλά ή μακρουλά τυρόψωμα.
- Ψήστε 35-45 λεπτά, να ροδίσουν καλά τα ψωμιά. Τα βγάζετε από το φούρνο όταν το μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέντρο βγει καθαρό.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6818 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/12/09 )
|