Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σαλάτα μεξικάνικη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Μαρίνα   
Δευτέρα, 06/10/08
p4240005_425_01

Εντυπωσιακή σαλάτα για τα χρώματα αλλά και τη γεύση της. Ιδιαίτερα καλοκαιρινή, θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

 Υλικά
  • 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη σε κυβάκια
  • 4 πιπεριές φλωρίνης ψημένες και κομμένες σε κύβάκια
  • 3-4 πατάτες βρασμένες κομμένες σε κύβους
  • 1 αγγούρι ψιλοκομμένο σε κύβους
  • 1 ντομάτα
  • 3-4 καρότα ψιλοκομμένα στον τρίφτη
  • 1 κονσέρβα φασόλια Αμερικής
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 1 μαγιονέζα 250 γραμμ.
  • 1 γιαούρτι
  • Μισό μπουκάλι κέτσαπ (από την κανονική συσκευασία)
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά σούπας ουίσκι
  • ταμπάσκο
Εκτέλεση
  • Αφήνουμε όλα τα παραπάνω λαχανικά μια μέρα στο ψυγείο με λίγο λάδι, ξύδι, αρκετό αλάτι, ταμπάσκο και που και που τα ανακατεύουμε και χύνουμε τα ζουμιά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση κατά βούληση.
  • Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε πολύ βαθύ σκεύος (κατά προτίμηση διάφανο) και από πάνω απλώνουμε μείγμα από τη μαγιονέζα ,το γιαούρτι, το κέτσαπ μέχρι να γίνει ροζ το μείγμα. Προσθέτουμε την μουστάρδα και το ουίσκι. Ανακατεύουμε αφού την έχουμε βγάλει στο τραπέζι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 5710
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 07-10-2008 15:32
 
Μπορώ να τη φτιάξω με λιγότερη μαγιονέζα και κέτσαπ σαν πολύ δεν είναι;;;
 
xanthibax
2. 07-10-2008 15:48
 
πολύ καλή σαλάτα αλλα και εγω θα συμφωνήσω με την Ξανθή.Μου φαίνεται πολύ η κέτσαπ.Μισό μπουκαλι θα γλυκίζει πολύ τουλάχιστον με τα δικά μου γούστα. 
Εγω θα έβαζα περισοτερο γιαουρτι και λιγότερη μαγιονεζα και 1-2 κουταλιες κέσαπ.
 
al1975
3. 07-10-2008 23:14
 
Η σαλάτα δείχνει ομολογουμένως εξαιρετική και θα τη δοκιμάσω σίγουρα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα την τρώει μια βδομάδα μόνη μου (έχω πει για τις παραξενιές της λοιπής οικογένειας). Αλλά νομίζω ότι η αναλογία στην κέτσαπ, συμβαδίζει με τα υπόλοιπα υλικά. Κορίτσια, μιλάμε για ποσότητες...π.χ η μια κονσέρβα καλαμπόκι, 1 μερίδα φασόλια ή οι 3-4 πατάτες βρασμένες δεν είναι δείγμα μερίδας...Νομίζω σε τέτοιες αναλογίες είναι οκ το μισό μπουκάλι (όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται και για μένα). Μάλλον πρέπει να τη δοκιμάσουμε ως έχει για να δούμε ακριβώς τι μας ταιριάζει.
 
rena
4. 08-10-2008 08:22
 
Ωραία σαλατούλα! Το γιαούρτι μπορώ να το αφαιρέσω και να βάλω μόνο μαγιονέζα?
 
vago
5. 08-10-2008 11:46
 
Το γιαούρτι την κάνει πιο ελαφριά, αλλά σίγουρα δεν δίνει την ελαφρώς όξινη γεύση της μαγιονέζας. Πάντως μην χρησιμοποιήσετε την extra light δεν της πάει καθόλου. Εχώ προτιμώ αυτή χωρίς χοληστερόλη. Όσο για το κέτσαπ, η αυθεντική συνταγή είχε λιγότερο, αλλά με τα συγκεκριμένα υλικά μου πήγαινε καλύτερα η μεγαλύτερη ποσότητα. Πάντως μη φοβάστε την ποσότητα της κρέμας, βγαίνει μια αρκετά μεγάλη σαλάτα. Καλή επιτυχία σε όσους την φτιάξουν!
 
Marinaki
6. 08-10-2008 11:50
 
Στα φαγητά μπορούμε να κάνουμε όσες αλλαγές θέλουμε στις δοσολογίες μέχρι να προσαρμόσουμε τη γεύση στα δικά μας γούστα!!! Στη ζαχαροπλαστική απαγορεύεται. Το γλυκό θέλει, για να πετύχει, πρέπει να τηρούνται πιστά οι δοσολογίες!! Εμένα αυτός είναι ο κανόνας μου!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 26/04/11 )