Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαγιονέζα μαύρη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από KATE   
Τρίτη, 07/10/08
Υλικά
  • 250gr ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσι)
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 10gr μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300gr ελαιόλαδο
  • χυμός από μισό λεμόνι ή λίγο ξύδι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε ένα blender κτυπάμε τις ελιές μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε υψηλή ταχύτητα για 4 λεπτά.
  • Σουρώνουμε το μείγμα
  • Με το λάδι (που θα είναι μαύρο) αυτό θα φτιάξουμε τη μαγιονέζα μας
  • Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη μουστάρδα και προσθέτουμε το λάδι λίγο, λίγο
  • Όταν η μαγιονέζα δέσει προσθέτουμε το λεμόνι (ή το ξύδι) και πιπέρι.
    Κανονικά αλάτι δεν θα χρειαστεί επειδή οι ελιές έχουν αρκετό από μόνες τους

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7968
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 08-10-2008 09:23
 
Ακούγεται υπέροχο!Μπράβο Kate
 
al1975
2. 08-10-2008 09:51
 
Θα είναι εντυπωσιακή για καναπεδάκια. 
Ωραία ιδέα.
 
sgr
3. 08-10-2008 10:06
 
Πιστεύω ότι θα δίνει και πολύ ωραία γεύση ως σως σε διάφορες σαλάτες.
 
vago
4. 13-10-2008 10:53
 
:) πολυ προτωτυπη ιδεα.Μπορουμε ομως να μην βαλουμε αυγα για να γινει πιο ελαφρια;
 
angela
5. 13-10-2008 14:06
 
Ωραία ιδέα όντως. Μπορείς να μας πεις πως την χρησιμοποιείς? Ως ντιπ ή και κάπου αλλού? Σ ευχαριστώ πολύ.
 
Nena
6. 29-10-2008 00:04
 
Την χρησιμοποιώ κανονικά ως μαγιονέζα. 
Μια ωραία ιδέα είναι με γαρίδες τηγανιτές σε κρούστα από σουσάμι :)
 
kate
7. 09-11-2008 18:20
 
Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Φιλιάαααα
 
Nena
8. 06-03-2012 15:41
 
τελικα υπαρχει οντως μαυρη μαγιονεζα? και εγω που νομιζα οτι ηταν μονο το συγκροτημα....
 
Vandrala90

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 03/03/10 )