Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Όσπρια και Δημητριακά arrow Φασολάδα με κοφτό μακαρονάκι και σουτζούκι
Φασολάδα με κοφτό μακαρονάκι και σουτζούκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Gourmet   
Πέμπτη, 09/10/08
Θα χρειαστείτε:
  • 500γρ. ψιλά φασόλια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 3 ντομάτες ξυστές
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ολόκληρη
  • ½ μάτσο σέλινο χοντροκομμένο
  • αλάτι
  • 50γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σουτζούκι κομμένο σε μικρές ροδέλες η΄αν υπάρχει η δυνατότητα περασμένο από τη μηχανή του κιμά
Οδηγίες
  • Από την προηγούμενη νύχτα βάζουμε τα φασόλια μέσα σε αρκετό νερό.
  • Την επόμενη μέρα πετάμε το νερό στο οποίο φούσκωσαν και τα βράζουμε για 15 περίπου λεπτά.
  • Πετάμε και αυτό το νερό και βάζουμε τα μισοβρασμένα πλέον φασόλια σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερο, την πράσινη και κόκκινη πιπερια, τα καροτα, τις ντοματες, το κρεμυδι, την καυτερή πιπεριά και το σέλινο.
  • Τα αφήνουμε όλα αυτά να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για όση ώρα χρειαστεί και εάν χρειαστεί προσθέτουμε χλιαρό νερό.
  • Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το μακαρονάκι να βράσει και αυτό για 5 λεπτά και να μαλακώσει. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σουτζουκι, το ελαιολαδο και το αλάτι και είναι έτοιμο.
Απο το εστιατόριο ΤΑ ΚΙΟΥΠΙΑ, την περιοχή μελών...
http://www.takioupia.com/member.html
http://takioupia.blogspot.com/
(ο chef είναι ο Ε.Κουμπιάδης)

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 8334
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 09-10-2008 22:28
 
δεν ξέρω αν θα μπορούσα ποτέ να δοκιμάσω 'σουτζούκι σαν κιμάς μέσα σε φασολάδα με κοφτό μακαρονάκι' πως θα είναι άραγε ??? βέβαια εγω δεν είμαι και το καλύτερο μέτρο για να δοκιμάσω συνταγές!!! για μα πει κάποιος που το έχει γευτεί πως είναι!!
 
mb04
2. 09-10-2008 23:20
 
Ναι, καλά, Μαράκι μην το δοκιμάσεις καλύτερα... εσύ ούτε ένα σκορδάκι στη μπριζόλα σου δεν μπορείς, πώς δεν του την έφερες του ανθρώπου στη μούρη! :zzz
 
Ranja
3. 10-10-2008 09:21
 
εννοείς κάτι ranja ή μου φαίνεται ???? 
:grin 8) :p
 
mb04
4. 10-10-2008 09:51
 
Εμένα πάλι θα μου άρεσε νομίζω, όχι περασμένο απο τη μηχανή του κιμά αλλά σε ροδέλες. Αλλά περι ορέξεως... :grin Αλήθεια βρε παιδιά που λέει πόσο μακαρονάκι βάζουμε? Γιατί ξεχνάω που ξεχνάω αν αρχίσω και να μη βλέπω, κάηκα. :cry
 
rena
5. 11-10-2008 21:14
 
Φασόλια με μακαρονάκι? :? Δηλαδή φασολάδα με μακαρονάκι.Δεν ξέρω?Το μόνο σίγουρο είναι ότι φασολάδα με ροδέλες σουτζούκι ταιριάζει πολύ.Πάντως θα φτιάξω λίγο να δώ. Μπορεί να είναι και ωραίο......... μια δοκιμή μπορεί και να με πείσει. :roll  
Και Ρένα μου μην ανησυχείς μια χαρά βλέπεις... απλά δεν αναφέρει πουθενά πόσο βάζουμε. Θα το βάλουμε με το μάτι και υποθέτω ότι δεν θα θέλει και πολύ. :)
 
Line
6. 11-10-2008 21:33
 
Ευτυχώς Line :) Ησύχασα τώρα να σου πω την αλήθεια χχαχα. Πάντως αυτό το φαγητό το θυμάμαι από τη γιαγιά μου. Τη φασολάδα που περίσσευε τη δεύτερα μέρα την εμπλούτιζε με κάποιο ζυμαρικό συνήθως κριθαράκι ή και με μακαρονάκι κάποιες φορές. Το σουτζούκι δε το έβαζε. Θυμάμαι ότι το ονόμαζε Γερμανικό. Το γιατί δεν το ξέρω και δυστυχώς, πια δε μπορώ και να τη ρωτήσω. Ήταν όμως πεντανόστιμο παιδιά. Σα να χω τη γεύση του τώρα. :)
 
rena
7. 11-10-2008 21:34
 
Αααα και κάτι άλλο που θυμήθηκα. Τη δεύτερη μέρα που το φτιαχνε το τσίμπαγε λίγο στο πιπέρι.
 
rena
8. 11-10-2008 21:36
 
Γι αυτό λέω ότι ξεχνάω και μετά γελάτε...Ένα, ένα τα θυμάμαι. Δεν έβαζε ούτε τις πιπεριές.
 
rena
9. 12-10-2008 10:58
 
Και εγώ δεν πρόκειται να βάλω τις πιπεριές αλλά μια καυτερή πιπερίτσα.Πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο νόστιμο έτσι. ;)
 
Line
10. 12-10-2008 18:33
 
Κι επειδή αναρωτηθήκατε φασολαδα με μακαρονάκι;διαβάζω σε βιβλίο συνταγών: 
Κερκυραϊκή φασολάδα με πατάτες μακαρονάκι και φουντίτσες από κουνουπίδι.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/10/10 )