Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Εύκολο παγωτό με βάφλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Τρίτη, 14/10/08
Υλικά:
Για το παγωτό (το οποίο δεν είναι πολύ παγωμένο και είναι ιδανικό για την εποχή):
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση KRETORE που φουσκώνει αμέσως και δεν τρελλαίνεσαι στο χτύπημα!)
  • 5 σοκολάτες γάλακτος
  • 1 γάλα ζαχαρούχο

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Το παγωτό αυτό είναι soft γι'αυτό θέλει χρόνο να πήξει καλά.

Υλικά για βάφλες:

  • 1 και 3/4 φαρινάπ
  • 2 κ.γλ. μπαίκιν
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρέμα γαλακτος 250 γρ.
  • 1 φλ. τσ. γάλα
  • 1/4 φλ. φρέσκο βούτυρο
  • 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι και ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί και όλα τα υγρά μαζί. Στο τέλος ενώνουμε και ενσωματώνουμε. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 10-15 λεπτά (εκτός ψυγείου). Βάζουμε στη συσκευή για βάφλες 31/2-4 κουταλιές της σούπας και ψήνουμε.
Μόλις γίνει η βάφλα βάζουμε 3 κουταλιές από το παγωτό που φτιάξαμε, προσθέτουμε σιρόπι αν θέλουμε (πάει πολύ το σιρόπι καραμέλα), και προσθέτουμε ξηρούς καρπούς για extra γεύση και....θερμίδες!!!!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 16735
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 14-10-2008 18:50
 
Ωραιο ακουγεται!Θελει ομως πολυ χρονο για να σφιξει καλα;Ειχα φτιαξει κατι παρομοιο μια φορα και ηταν σαν μους.
 
angela
2. 15-10-2008 09:17
 
Λέγονται semifredo, δλδ μισοπαγωμένα και είναι υπέροχα. 
Πολύ ωραία συνταγή Γιούλη!
 
al1975
3. 15-10-2008 21:17
 
Γιούλη τις 5 σοκολάτες πως τις χρησιμοποιείς? Τις λιώνεις και τις ανακατεύεις ή τις κομματιάζεις?
 
Mary
4. 20-02-2010 15:58
 
χτες δοκιμάσαμε την συνταγή για τις βάφλες και κατά γενική ομολογία, ήταν οι καλύτερες βάφλες που έχουμε ποτέ φάει :upset
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/09/14 )