Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κρεατόπιτα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από Scoogy   
Πέμπτη, 16/10/08
p1020273_400

Αυτή η συνταγή είναι ένας συνδιασμός των διάφορων συνταγών για κρεατόπιτα που έχω συναντήσει κατά καιρούς και της κρεατόπιτας όπως την έτρωγα στην Αγγλία.

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • ½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο σε κομμάτια
  • 300 γρ. ανθότυρο (ή οποιοδήποτε άλλο μαλακό λευκό τυρί προτιμάτε)
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 λεπτά καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 αυγό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο άνηθο
  • Δυόσμο
  • Αλάτι , Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τα κομμάτια του κρέατος να βράσουν μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο. Κατά τη διάρκεια ξαφρίζετε το νερό και δεν προσθέτετε ούτε αλάτι ή πιπέρι γιατί θα σκληρύνει το κρέας. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζεται και κόβεται το κρέας σε μικρά κομματάκια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεται το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι, την πατάτα, το καρότο και το πράσο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν λίγο. Προσθέτετε τα κομματάκια του κρέατος και το ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 100 ml ζεστό νερό. Ανακατεύεται καλά και το αφήνετε να βράσει μέχρι να σωθεί όλο του ζουμί. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο ψιλοκομμένο και το δυόσμο καθώς και το τυρί τριμμένο και ανακατεύετε καλά για να ενωθούν τα υλικά.

Παίρνετε ένα πυρέξ και το αλείφετε με λάδι. Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτα και το κόβετε σε δύο κομμάτια ένα μικρό και ένα μεγάλο σε αναλογίες 2/3 και 1/3. Παίρνετε το μεγάλο κομμάτι και το απλώνετε στο πυρέξ. Με τα χέρια σας το ανοίγετε και απλώνετε το φύλλο να καλύψει γύρω γύρω τα τοιχώματα του ταψιού. Προσθέτετε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνετε ομοιόμορφα. Βάζετε το μικρό κομμάτι και σκεπάζετε τη γέμιση από πάνω και γυρίζετε τις άκρες του πάνω φύλλου προς τα μέσα. Χαράζετε την πίτα κόβοντας τη κομμάτια. Χτυπάτε το αυγό και αλείφετε το φύλλο από πάνω και με όσο περισσέψει περιχύνετε την πίτα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.

p1020268_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (31) | Εμφανίσεις: 21707
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 18-10-2008 15:07
 
Τι λαχταριστή πιτούλα είναι αυτή!!! :zzz
 
vago
2. 18-10-2008 21:47
 
Φαίνεται τέλεια η πίτα σου.....και νοστιμότατη. :)
 
Line
3. 18-10-2008 23:02
 
Αααααααααααααααααααααααααααααα αααααααααααααααααααααααχ! Θέλω! :zzz :zzz :zzz
 
Ranja
4. 19-10-2008 21:52
 
χα..γιατί? εγώ δε θέλωωωω????????? :zzz :zzz :p :p τελεια δειχνει Αρτεμακι!
 
rena
5. 20-10-2008 09:29
 
Α πα πα βρε Άρτεμη πρωί πρωί!! :upset :upset  
Ζαλίστηκα η γυναίκα!! Υπέροχη φαίνεται! Και όσο διαβάζω τα υλικά της (κυρίως το ανθότυρο) μου τρέχουν τα σάλια! :upset :upset
 
Mary
6. 20-10-2008 10:01
 
Υπέροχη!
 
al1975
7. 20-10-2008 10:26
 
φαίνεται υπέροχη !! μπράβο Scoogy !!
 
mb04
8. 01-12-2008 10:43
 
Δεν φαίνεται μόνο υπέροχη αλλά είναι κιόλας!! 
Καταπληκτική συνταγή! 
Αν και δεν είχα πράσο. πρόσθεσα ψιλοκομένα μανιτάρια και μου έγινε υπέροχη!
 
Rosie
9. 13-09-2009 13:12
 
Φοβερή συνταγή!Σκέφτομαι αύριο κιόλας να το φτιάξω!!
 
Bella00
10. 04-01-2010 20:41
 
Πρωτότυπη με πολλά λαχανικά! Άλλα κόλπα - ουάου!!!!!!!!!!! :zzz
 
linmak88
11. 12-11-2010 14:19
 
αααααααααααααααααααχχχχχχχχ τέλεια - πάρε άριστα για το αραβούργημα σου! :zzz
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/02/11 )