Υλικά
- 1/2 κ. ταλιατέλες
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 3 μελιτζάνες
- 4 κολοκυθάκια (σε κύβους)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο (σε κύβους)
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 5 ντομάτες
- 2 φλ. σαν Μιχάλη (έχω φάει κόλλημα) ή όποιο άλλο τυρί
- 1/2 κιλο ανθότυρο
- 1 κσ. βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Σαλτσα
- 600 γρ. γιαούρτι
- 4 αυγά
- 1 φλ. Σαν Μιχάλη
Εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους τις βάζετε μπολ με νερό και αλάτι.Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το 1/2 φλ. λάδι (κρατάμε μια κουταλιά), το καρότο, πιπεριά, κολοκιθακια και τα σβήμετε με το 1/2 φλ. λευκό κρασί. Αφου πάρουν μια βράση προσθέτετε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες (τριμμένες), το μαϊντανό, αλατι & πιπέρι και βραζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βράζετε τις ταλιατέλες με μια κσ. λάδι Βουτυρώνετε ενα πυρέξ, στρώνετε τις μίσες ταλιατέλες και το τυρί. Ρίχνετε τη σάλτσα με τα λαχανικά, πασπαλίζετε με το ανθότυρο και στρώνετε τις υπολοιπες ταλιατέλες. Σάλτσα : χτυπάτε με μιξερ τ' αυγά, το γιαούρτι, το τυρί και λιγο αλάτι. Περιχύνετε με αυτό τις ταλιατέλες.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 για 40'
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 17914 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |