Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Παστίτσιο Νο.05 (με λαχανικά)
Παστίτσιο Νο.05 (με λαχανικά) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 17
Έχει υποβληθεί από KATE   
Τρίτη, 28/10/08
Υλικά
  • 1/2 κ. ταλιατέλες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 μελιτζάνες
  • 4 κολοκυθάκια (σε κύβους)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο (σε κύβους)
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 5 ντομάτες
  • 2 φλ. σαν Μιχάλη (έχω φάει κόλλημα) ή όποιο άλλο τυρί
  • 1/2 κιλο ανθότυρο
  • 1 κσ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Σαλτσα

  • 600 γρ. γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. Σαν Μιχάλη
Εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους τις βάζετε μπολ με νερό και αλάτι.

Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το 1/2 φλ. λάδι (κρατάμε μια κουταλιά), το καρότο, πιπεριά, κολοκιθακια και τα σβήμετε με το 1/2 φλ. λευκό κρασί. Αφου πάρουν μια βράση προσθέτετε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες (τριμμένες), το μαϊντανό, αλατι & πιπέρι και βραζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζετε τις ταλιατέλες με μια κσ. λάδι

Βουτυρώνετε ενα πυρέξ, στρώνετε τις μίσες ταλιατέλες και το τυρί. Ρίχνετε τη σάλτσα με τα λαχανικά, πασπαλίζετε με το ανθότυρο και στρώνετε τις υπολοιπες ταλιατέλες.

Σάλτσα : χτυπάτε με μιξερ τ' αυγά, το γιαούρτι, το τυρί και λιγο αλάτι.
Περιχύνετε με αυτό τις ταλιατέλες.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 για 40'


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 16281
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 29-10-2008 09:23
 
"1/2 ανθότυρο " 1/2 κιλό???
 
KristineS
2. 29-10-2008 12:15
 
Good point! thanx.
 
kate
3. 04-11-2008 12:08
 
peirazei pou den exw ksanakousei kan afto to tyri? San mixalh ? ti eidous tiri einai afto? san feta i kitrino? kai ti etaireias ? pws tha to zhthsw? einai xamhlo se lipara ?  
fainetai poli wraia kai nostimh h sintagh sou Kate !
 
xanthopoula
4. 04-11-2008 14:41
 
Τυρί από τη Σύρο με χαρακτηριστική γεύση γεμάτη ένταση, πιπεράτη και ταυτόχρονα γλυκιά και κάπως φρέσκια. Παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα, μένει μέσα σε άλμη και προτού βγει στην αγορά ωριμάζει για 3-4 μήνες (μαλακό) ή για 5 (σκληρό, πιο πικάντικο). Εξαιρετικό σε πίτες αλλά και σκέτο με κρασί.
 
kate
5. 05-11-2008 11:54
 
efxaristw poli kate gia thn enhmerwsh ! 
dld to vriskw efkola sta super market? vevaia de menw sthn athina pou sigoura tha to evriska, menw sthn eparxia! 
na to zhthsw " San Mixalh " diladi ??
 
xanthopoula
6. 05-11-2008 13:22
 
Σαν Μιχάλη, ζήτα το!
 
kate
7. 24-03-2009 19:11
 
Ωραία συνταγή, Θα συμφωνήσω μαζί σου για το Σαν Μιχάλη ή την παραλαγή του το Σαν Τζώρτζης. Πιστεύω ότι είναι μακράν το νοστιμότερο τυρί το οποίο θα έπρεπε να είναι διασημότερο από την παρμεζάνα
 
papitsa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 06/04/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός