Αυτή η συνταγή δεν είναι η αυθεντική καθώς το Τριπολιτσιώτικο Λαγωτό έχει ψωμί αντί για φέτα. Επειδή όμως δεν άρεσε στην οικογένεια προσαρμόσαμε το φαγάκι στα γούστα μας. Υλικά
- 1 κουνέλι
- 2 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
- 2 φλ.τσαγιού αμυγδαλόψιχα τριμμένη στο μούλτι (προσοχή όχι να γίνει σκονη)
- 1 φλ. φέτα στον τρίφτη
- 1 λεμόνι
- 2-3 σκ. σκόρδο
- λάδι
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση Από βραδύς κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες και το βάζουμε σε λεκάνη. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα σωτάρουμε με λάδι σε βαθιά κατσαρόλα το κουνέλι και κατόπιν ρίχνουμε τη μαρινάδα και την τριμμένη ντομάτα. Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε το κουνέλι να βράσει. Οταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζουμί ώστε να είναι "καθαρό". Στο ζουμί αυτό βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το αμύγδαλο περίπου 20' και κατόπιν ρίχνουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Οταν δούμε ότι είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κουνελιού και αφήνουμε να πάρει βράση. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε αλάτι. Σερβίρεται σκέτο ως μεζές ή με τηγανιτές πατάτες εως κυρίως ενώ μπορεί να μαγειρευτεί και με κατσικάκι. Χρειάζεται πολύ ψωμί γιατί η σάλτσα του είναι ό,τι πρέπει για...βούτες. Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 11686 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |