Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κρέμες arrow Μούς Νο.07 σαμπάνιας με φράουλες
Μούς Νο.07 σαμπάνιας με φράουλες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τετάρτη, 12/11/08

Η συνταγή που δημιούργησα για το περισινό ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Έμπνευση από την καθιερωμένη σαμπάνια με φράουλες για το καλό της Χρονιάς. Τιμήθηκε δεόντως και η συνταγή έγινε περιζήτητη.moussestrawberries

Υλικά
  • 600 γρ. φράουλες
  • 200 ml σαμπάνιας
  • 6 κρόκους αυγών
  • 2 φακελάκια ζελατίνη σκόνη
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. ζάχαρη για μαρμελάδες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ χυμός λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τις φράουλες, τη ζάχαρη για μαρμελάδα και το χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να βράζουν μέχρι να πήξει το μείγμα. Για να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτα φράουλας θα πρέπει να κρυώσει πολύ καλά.

Τοποθετούμε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε το μείγμα με το σύρμα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τη σαμπάνια και συνεχίζουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμα. Διαλύουμε τη ζελατίνη στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε αμέσως και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί, στο μίξερ σε ψηλή ταχύτητα και την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στο μείγμα σαμπάνιας. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Κρατάμε 3-4 κ.σ σάλτσα φράουλας με τα μεγαλύτερα κομμάτια φράουλας. Σε ένα μπολ βάζουμε μία στρώση μους, τη σάλτσα φράουλα, την υπόλοιπη μους και στολίζουμε με την σάλτσα που κρατήσαμε.

Αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.

Φωτογραφικό υλικό : Diana's Desserts

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 15222
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 01/02/10 )