Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τάρτα αλμυρή No.02 (με πιπεριές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τετάρτη, 19/11/08
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι για λιγότερες θερμίδες και λιπαρά. Αυτή η πίτα είναι εύκολη, γρήγορη και εντυπωσιακή. Έμπνευση της στιγμής για να καταναλωθεί μία μεγάλη ποσότητα πιπεριών που είχα πριν από αρκετά καλοκαίρια. Έχε ένα άρωμα εκπληκτικό!!!!!! Επίσης αφιερωμένη στη συνσαίτισα SOULAPAPAF
Υλικά
  • 3 πράσινες πιπεριές
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο γαλλική σφολιάτα βουτύρου
  • 300 γρ κασέρι πικάντικο τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ καλαμποκέλαιο
  • 2 κ.σ άνηθο
  • Πιπέρι μαύρο / αλάτι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα. Χρησιμοποιείτε το ένα φύλλο και το απλώνεται σε μία φόρμα για τάρτες. Σκεπάζεται με λαδόκολλα σκορπίζεται πάνω μερικά φασόλια και ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τις πιπεριές σε καρέ. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτετε τις πιπεριές. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε το τυρί με τις πιπεριές και τον άνηθο. Απλώνετε το μείγμα πάνω στην μισοψημένη ζύμη. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τα ρίχνεται πάνω από τις πιπεριές. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 9083
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 20-11-2008 08:15
 
Εύκολο, μυρωδάτο, χρωματιστό, όλα τα καλά έχει. Μόνο πες μου ποιο κασέρι είναι πικάντικο γιατί συνήθως όλα είναι επίπεδα σαν πατάτα.
 
Nena
2. 20-11-2008 10:35
 
Προτιμώ την ποικιλία ΠΟΠ Ευζώνων. Θεωρώ ότι έχει καταπληκτική μυρωδιά και μεστή γεύση. Πολλές φορές βάζω μαζί και κεφαλοτύρι Κεφαλλονιάς, πρέπει όμως να προσέξεις γιατί είνα λίγο αλμυρό. Θα πρότεινα (για τις φίλες & τους φίλους που έχουν αδυναμία στα πικάντικα) να χρησιμοποιήσουν μαζί με το κασέρι και 2 κ.σ τριμμένο καπνιστό μετσόβου. Απλά τα τυριά θα πρέπει να είναι μαλακά, κίτρινα για να λυώσουν και να μπορέσει η γέμιση να αποκτήσει μιά "μελωμένη" γεύση και υφή.
 
KristineS
3. 20-11-2008 20:46
 
Την έχω φάει όχι όμως με πικάντικο κασέρι αλλά με τυρί γκούντα και ήταν τέλεια και στο μάτι αλλά και στην γεύση.Και με το πικάντικο κασέρι σίγουρα θα είναι ωραία......... γιατί όχι άλλωστε. :) :zzz
 
Line
4. 20-11-2008 21:52
 
Ευχαριστώ Ξανθή :)
 
KristineS
5. 21-11-2008 17:05
 
Σ ευχαριστώ Kris. Θα ψάξω το κασέρι.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )