Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μηλοκόπι ψητό στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 23/11/08
img_8881_400
Αυτή τη συνταγή σας τη δίνω όχι για την ιδιαιτερότητα της αλλά για τη νοστιμιά του ψαριού.
Υλικά
  • Ένα μηλοκόπι περίπου ένα κιλό
  • πατάτες πιπεριές καρότα
  • αλάτι πιπέρι ρίγανη
  • λάδι λεμόνι
Διαδικασία
  • Καθαρίζουμε το ψάρι (ή έχουμε ζητήσει από τον ψαρά μας να μας το καθαρίσει),το αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και λίγη ρίγανη και το τοποθετούμε μέσα σε μεγάλο ταψί.
  • Τοποθετούμε γύρω από το ψάρι τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες τα καρότα και τις πιπεριές αλατίζουμε ελαφρά.
  • Περιχύνουμε το ψάρι και τα υπόλοιπα υλικά μας με λάδι και λεμόνι προσθέτουμε και λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς , με αέρα στην κάτω κάτω σχάρα του φούρνου,για μισή ώρα.
  • Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή περίπου ώρα δοκιμάζοντας να είναι ψημένες οι πατάτες.

Το ψάρι μπορεί να ψηθεί εναλλακτικά τυλιγμένο μέσα σε λαδόκολλα ,αφού πρώτα την έχετε αλείψει με λάδι, και να το συνοδεύσετε με διάφορα βραστά λαχανικά

Διαδικασία απλή γρήγορη και καθημερινή

Καλή σας όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 11028
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 24-11-2008 11:25
 
λαχταριστο φαινεται ξανθη μου!ετσι μουρχεται να τσιμπησω λιγο απ τη απ τη φωτο.γειας τα χερια σου!! :)
 
maria69
2. 24-11-2008 12:59
 
Ξανθή μου τι ωραία παρουσίαση !! 
Μηλοκόπι ? δεν το ξέρω αυτο το ψάρι αν και ο αδελφός μου ειναι απο τους καλύτερους ψαροντουφεκάδες της Ελλάδος. 
 
μήπως το συναντάμε και με αλλη ονομασία? 
 
Για να μας πει και ο Αρχος σαν ειδικός.
 
mb04
3. 24-11-2008 15:55
 
Ευχαριστώ!! Τώρα για την ονομασία σίγουρα ας απαντήσει ο Αρχος εγώ θα ρωτήσω τον ψαρά μου το Σάββατο.
 
xanthibax
4. 25-11-2008 10:58
 
Κι εγώ πάντως μηλοκόπι το ξέρω από τον ψαρά μου, απλά το παίρνω πάντα σε φέτες. Δεν το έχω πετύχει έτσι πιο μικρό. Εμείς συνήθως το ψήνουμε στα κάρβουνα και είναι αγαπημένο ψάρι. Οταν ο καιρός όμως δεν βοηθάει για ψήσιμο έξω θα δοκιμαστεί και έτσι. Ωραία εκδοχή Ξανθή.
 
irini
5. 29-11-2008 23:08
 
Είναι νοστιμότατο ψάρι το Μηλοκόπι!!! Έτσι το ξέρω και γω και όποτε το βρίσκω φρέσκο στον ψαρά μου δεν το αφήνω σε άλλους!;) Υπέροχη παρουσίαση όντως, Μπράβο! :)
 
Stefi
6. 29-11-2008 23:14
 
Ευχαριστώ πολύ, τελικά ρώτησα και τον ψαρά μου , μηλοκόπι το λένε, δεν υπάρχει άλλη ονομασία,και δεν το βρίσκεις συχνά.
 
xanthibax
7. 15-01-2013 13:21
 
Πολύ ωραίο σαν φαγητό, αλλά δεν θέλει καθόλου νερό, "βγάζουν" τα λαχανικά αρκετό νερό... Τα γράφω γιατί το έχω φτιάζει και με νερό και έγινε "μπλουμ" !!!!!
 
mariett

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 24/11/08 )