Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Φιλέτο με σάλτσα κονιάκ και μανιτάρια
Φιλέτο με σάλτσα κονιάκ και μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τρίτη, 25/11/08
Αγαπημένη συνταγή που πέτυχε εντελώς τυχαία με υλικά που έιχα στα χέρια μου εκείνη τη στιγμή. Ένα γρήγορο, εύκολο και νόστιμο πιάτο. Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμο ζωμό, προσέξτε το αλάτι.
Υλικά
  • 2 κομμάτια φιλέτο μοσχαρίσιο ή ψαρονέφρι ή φιλέτο κοτόπουλου
  • 100 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες (προαιρετικά)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 1 φλ. ζωμός βοδινού
  • 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το φρέσκο βούτυρο. Σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να έρθουν στο επιθυμητό σημείο ψησίματος. Αφαιρούμε τα φιλέτα και τα κρατάμε ζεστά. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και την πανσέτα. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και κατεβάζουμε από το μάτι. Περιχύνουμε τα φιλέτα, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με ζυμαρικά, ρύζι ή σοτέ λαχανικά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 9737
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 08/02/15 )