Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά φαρφάλες
- 250 γρ. καπνιστός σολομός
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 150 ml ζωμό θαλασσινών
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ ματσάκι άνηθο
- 1 ποτηράκι του κρασιού βότκα
- 1 κ.σ φρέσκο βούτυρο
- 1 κ.σ χαβιάρι μαύρο
- αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε καλά χωρίς να τα ξεπλύνουμε με κρύο νερό. Σοτάρουμε στο βούτυρο τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες μαζί με το πράσινο μέρος τους. Μόλις αρχίσουν να ξανθαίνουν προσθέτουμε το σολομό σε κομμάτια. Σβήνουμε με τη βότκα. Μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε το ζωμό και αφού βράσει για 7-8 λεπτά, την κρέμα γάλακτος και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε το χαβιάρι και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Είναι το αγαπημένο φαγητό του καλού μου. Συνηθίζει να λέει ότι τον "έριξα" με αυτό το πιάτο. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την ημέρα που του είχα τάξει τραπέζι, έφτασα στο σπίτι 1/2 ώρα νωρίτερα από το ραντεβού μας και μάλιστα χωρίς να έχω προλάβει να ψωνίσω. Η συνταγή είναι αποτέλεσμα του εγχειρήματος ότι έχω πρόχειρο στο ντουλάπι και στο ψυγείο.
ΥΓ Όταν τον γνωρίσετε μη του το πείτε!!!!
Μυστικό Το ζωμό θαλασσινών μπορείτε να τον βρείτε με τη μορφή κύβων στα μαγαζιά πώλησης ασιατικών τροφίμων. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 10323 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |