Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρασί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από melita   
Παρασκευή, 28/11/08
Υλικά:
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς την πέτσα και τα κόκκαλα (1 κιλό περίπου)
  • 1 κουτ.ελαιόλαδο
  • 350γρ μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλυτζ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλυτζ.κοκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:

Βάζετε τα στήθη του κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο φύλλα διαφανούς μεμβράνης και τα χτυπάτε με μπαλταδάκι ή με πλάστη ,να πλατύνουν. Τα αλατοπιπερώνετε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, να "κάψει", και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει και από τις δύο μεριές και να ψηθεί καλά έως το κέντρο, γυρίζοντας μερικές φορές.Το μεταφέρεται σε μεγάλη πιατέλα και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, για να διατηρηθεί ζεστό.
Ρίχνετε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το αλάτι.Τηγανίζετε για 3 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν τα μανιτάρια, ανακατεύοντας μερικές φορές. Προσθέτετε το ζωμό, το κρασί και τους χυμούς που έχει αφήσει το κοτόπουλο στην πιατέλα.Βράζετε τη σάλτσα για 4-5 λεπτά, να μειωθεί στο μισό , ανακατεύετε με το μαϊντανό και περιχύνετε στο κοτόπουλο.Μεταφέρετε σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως!

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 7519
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 30-11-2008 10:27
 
Πρέπει να είναι νόστιμο.Βαρύ μεν αλλά.... πολύ καλό μου φαίνεται.Θα το δοκιμάσω σύντομα :zzz
 
Line
2. 02-12-2008 16:57
 
σε ευχαριστώ.είναι λίγο βαρύ αλλά πού νόστιμο.
 
melita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 28/11/08 )