Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Άρθρα arrow Τεχνικές arrow Το φτιάξιμο της ελιάς
Το φτιάξιμο της ελιάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από MB04   
Δευτέρα, 01/12/08
s1051942_400
Σας είχα υποσχεθεί ότι μετά το '' μάζεμα της ελιάς'' θα σας έβαζα ένα ποστ για το πως φτιάξαμε τις ελιές μας.
Εξαιρετικά αφιερωμένο στην Ξανθή μας.
  • Ξεκινάμε και χαράσουμε ελαφριά και με μικρή χαραξιά τις ελιες και απο τις δύο μεριές
s1051953_400
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με νερό το οποίο αλλάζουμε κάθε μέρα.
  • στις 8-9 ημέρες τις δοκιμάζουμε, άμα δούμε ότι είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στο μπολ που τις είχαμε με νερό και αλάτι χονδρό (100γρ για κάθε κιλό ελιές) Τις αφήνουμε για ενα 24ωρο.
  • Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε για 3 ώρες στο ξύδι (για 20 κιλά ελιές έβαλα 8 λίτρα ξύδι-πουλάει ο σκλαβενίτης 4λιτρα- .
  • Στις 3 ώρες αδειάζουμε το ξύδι και σκεπάζουμε τις ελιές με ελαιόλαδο. Σε 2 ημέρες είναι έτοιμες για φάγωμα.
Λίγες συμβουλές :
  • χρησιμοποιούμε πάντα το ίδιο μπωλ ή βαρελάκι και δεν ψάχνουμε για άλλα σκεύη, εμεις αγοράσαμε μικρούς καφέ βιδωτούς κάδους των 5 κιλών.
  • οι ελιές μας μέσα στο λάδι μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 2 χρόνια.
s1051976_400
 
και του χρόνου να είμαστε καλά!!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 31951
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 02-12-2008 07:57
 
α πα πα ετσι μου ερχεται να τσιμπησω μια ελιτσα σα σοκολατερνιες ειναι :grin  
μπραβο μαρακι πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου για να πω την αληθεια η πεθερα μου μου εχει στειλει κανα δυο φορες αφτιαχτες ελιες αλλα δεν μπηκα στον κοπο... της πασαρα στη μαμα να της φτιαξει την αλλη φορα θα δοκιμασω εγω!!!thanks
 
margarita79
2. 02-12-2008 12:22
 
Καλά η παρουσίαση σου ειναι όλα τα ευρά! 
Μόνο φυσικά μια rich and famous θα μπορούσε να παρουσιάσει την ταπεινη ελιά με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με χαβιάρι! 
Άξια, άξια!!
 
al1975
3. 02-12-2008 14:58
 
Μαράκι σε ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση αύριο κιόλας θα αγοράσω ελιές και θα τις φτιάξω. 
Καταπληκτικές οι οδηγίες σου, Μπράβο!!!
 
xanthibax
4. 02-12-2008 20:30
 
Ax βρε Μαράκι τι χρυσοχέρα είσαι εσύ!! Ομολογώ τέτοιες δεν ήξερα να φτιάχνω τις παίρνω έτοιμες από τη μάνα. Επιφυλάσσομαι να σας βάλω ποστ για τσακιστές.
 
rena
5. 02-12-2008 21:35
 
αχ τι μου κάνεις Ρενάκι μου, λατρεύω τις πρασινες τις τσακιστές, μου εστειλε η πεθερά μου αλλα ακόμα είναι πικρές.  
 
κοριτσακια μου γλυκά ευχαριστώ. οσο για σενα κυρία αγγελική, είδες τι ταλέντο είμαι? με το τιποτα κανω γκλαμουριά!!!!
 
mb04
6. 03-12-2008 20:45
 
αχ!μούρχεται να τις φάω όλες.Και γω φτιάχνω τώρα αλλά δεν τις χαράζω γιατί βαρίέμαι.Περσι δεν τις χάραξα και βγήκανε νόστιμές.ΟΙ δικές σας όμως...είναι άλλο πράμα.΄Ολα τα λεφτά.Συγχαρητήρια.pxaven
 
pxaven
7. 04-12-2008 13:06
 
Μαριώ έσκισες! Οι φωτογραφίες σου, δε, όλα τα λεφτά!
 
Mary
8. 11-12-2008 13:53
 
Και πάλι συγχαριτήρια Μαρία!!!Φτιάχνουμε και εμείς δλδ ο σύζυγος με σχεδόν ίδια διαδικασία αλλά ομολογώ πως δεν έχω ασχοληθεί. :grin Και η παρουσίαση όντως είναι όλα τα λεφτά!
 
atalanth
9. 13-12-2008 11:01
 
Μόλις έφτασα στο τελικά στάδιο της συνταγής σου και οι ελιές φαίνονται τέλειες. Σε δύο μέρες θα σου πω και το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ για την άψογη συνταγή.
 
KristineS
10. 04-02-2009 19:30
 
Ξέχασα να γράψω πως είναι τέλειες. Σήμερα που κοίταζα νοσταλγικά τη συνταγή γιατί οι ελιές τελείωσαν, θυμήθηκα να γράψω τα συγχαρίκια.
 
KristineS
11. 06-02-2009 12:27
 
ευχαριστώ KristineS για το feed back.  
χαίρομαι που τις αναπολείς με ευχαρίστηση !!
 
mb04
12. 08-02-2009 22:43
 
Λοιπον , σημερα εμαθα κατι αλλιωτικο σχετικα με τον την αλμη δηλαδη που βαζουμε τις ελιες για να τις διατηρήσουμε και να τις νοστιμίσουμε... 
Λοιπον πολλοι προσθετουν αντι για νερο και αλατι, νερο απο την θ α λ α σ σ α ! Ναι καλα ακουσατε θαλασσα, γινονται νοστιμωτατες, δεν σαπιζουν, και πανω απο ολα δεν πιανουν την μουχλα αυτη την γνωστη που λεμε ....
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 09/12/10 )