Τάρτα δικής μου έμπνευσης η οποία ξετρέλανε τους καλεσμένους μου. Ακόμα κι αν δεν τρώτε μελιτζάνες αυτή θα τη λατρέψετε.
Υλικά
Για την τάρτα
- 1 φύλλο σφολιάτα γαλλική
- 3 μελιτζάνες (ψημένες στο φούρνο)
- 200 γρ φέτα τριμμένη με το πιρούνι
- Αλάτι / πιπέρι
Για τον κιμά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλ. λευκό κρασί
- 50 γρ ελαιόλαδο
- Αλάτι / πιπέρι
Για την κρέμα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 2 αυγά
- 200 γρ. κασέρι πικάντικο τριμμένο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση Για τον κιμά Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ασπρίσει και σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και κατεβάζουμε από το μάτι.
Για την τάρτα Στρώνουμε σε μια ταρτιέρα το φύλλο σφολιάτας, του κάνουμε αρκετές τρύπες με ένα πιρούνι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάμε με το χέρι σε τρυπητό για να βγάλουνε τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Λειώνουμε τη φέτα με το πιρούνι.
Για την κρέμα Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά και το μισό κασέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ανακατεύουμε τον κιμά, τη φέτα και τις μελιτζάνες μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πάνω στη ψημένη ζύμη βάζουμε το μείγμα. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε το μισό κασέρι. Απλώνουμε πάνω από το μείγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7918 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |