Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κρεμμυδόπιτα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από iwanna   
Τρίτη, 02/12/08

100_1593_400_01

Υλικά
  • 2 κιλα κρεμμυδια
  • 3-4 αυγα
  • αλατι-πιπερι
  • μισο κιλο φετα
  • λιγο ελαιολαδο
Το φύλλο της γιαγιάς Κατερίνας
  • 2 αυγα
  • 1 φλυτζανι τσαγιου ελαιολαδο
  • μια χουφτα ξερη μαγια
  • ενα κεσεδακι γιαουρτι
  • 1 φλυτζανι τσαγιου γαλα
  • λιγο αλατι
  • λιγοτερη ζαχαρη
  • 2 κιλα περιπου αλευρι για ολες τις χρησεις
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι ωσπου να γινει η ζυμη μας μαλακη χωρις να κολλαει.
Εκτελεση

Καθαριζουμε τα κρεμμυδια και τα βαζουμε ολοκληρα σε κρυο νερο για ενα τεταρτο. Κοβουμε τα κρεμμυδια σε μικρα τετραγωνακια και ανακατευουμε με τα υπολοιπα υλικα. Αλειφουμε το ταψι με λαδι και στρωνουμε τρια φυλλα τα οποια λαδωνουμε αναμεσα. Ριχνουμε τη γεμιση και σκεπαζουμε με αλλα τρια φυλλα. Χαραζουμε την πιτα ριχνουμε λιγο λαδι απο πανω και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για μια ωρα περιπου.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 14774
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 03-12-2008 19:38
 
Ανυπομονώ να μου φτιάξει η καλή μου τη κρεμμυδόπιττά σου. Δεν κρατιέμαι !!!! Το εννοώ και δεν κάνω πλάκα.. Μια απορία μόνο: από που να πάρω φέτα;;; από τη Νάξο;;;; Άκουσα είναι η καλύτερη
 
Thanasis
2. 03-12-2008 21:11
 
Η ναξος φημιζεται για την γραβιερα της ,το κεφαλοτυρι (που γινεται ωραιο σαγανακι),την μυζηθα της αλλα για τη φετα της δεν θα τολεγα.Γιαυτο παρτε απο οπου θελετε εσεις.
 
iwanna
3. 03-12-2008 22:10
 
φετα κεφαλλονιας!!ε να μην πενεψουμε τον τοπο μας? πολυ ωραια η πιτα !!
 
margarita79
4. 04-12-2008 00:33
 
Τέλεια η πίτα.Φύλλο βάζουμε ότι θέλουμε εμείς ή μπαίνει κάποιο συγκεκριμένο? :zzz
 
Line
5. 04-12-2008 09:57
 
Ωραία πιτούλα!! Οσο για τη φέτα θα συμφωνήσω με τη Μαργαρίτα. Για μένα η καλύτερη φέτα!!
 
VAGO
6. 04-12-2008 14:00
 
Προσθεσα μια συνταγη για φυλλο που προτεινω για τη συγκεκριμενη πιτα και οχι μονο.Το φυλλο αυτο γινεται τραγανο.Το εφτιαξε η φιλη μου Νατασα και μου εφερε και ηταν υπεροχο.Την ευχαριστω πολυ.
 
iwanna
7. 05-12-2009 18:05
 
Η φωτογραφία που πρόσθεσα είναι από την πρώτη προσπάθεια που έκανε η κόρη μου να φτιάξει αυτή την πίτα που της αρέσει πολύ τώρα που είναι μακριά από τη μανούλα -λόγω δουλειάς-και μου την έστειλε να τη δω.Απ'οτι φαίνεται θα γίνει καλίτερη από τη μαμά.............
 
iwanna
8. 06-12-2009 01:59
 
:) :)
 
ArXoS
9. 06-12-2009 02:22
 
Τι ωραία πιτούλα είναι αυτή και μόλις την πήρα είδηση; Μπράβο Ιωάννα μας και σε σένα και στην κορούλα :)  
Για τη φέτα συμφωνώ κι εγώ παιδιά Κεφαλλονιάς. 8)
 
Faye
10. 06-12-2009 02:41
 
Μπραβο στην κορη σου!Αξια !Παντα τετοια!
 
margarita79
11. 17-01-2011 20:55
 
Βρε παιδιά, τί γεύση έχει αυτή η πίτα με τόσα κρεμμύδια; Μου κινήσατε την περιέργεια, αλλά φοβάμαι να την φτιάξω μην πάει χαμένη. Επίσης, τα κρεμμύδια μέσα γίνονται πολύ μαλακά; Γιατί δεν προτιμάμε τέτοια υφή.
 
tat21
12. 19-01-2011 21:24
 
Eχει πολύ ωραία γεύση αυτή η πιτούλα και τα κρεμμύδια γίνονται μαλακά αλλά όχι λιώμα και γλυκαίνουν έτσι δεν είναι δυνατή η κρεμμυδίλα.
 
iwanna

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 08/05/11 )