Υλικά (για τρία άτομα) - 3 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
- 1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
- Το ξύσμα ενός λεμονιού
- Αλάτι πιπέρι
- Λάδι
- Αλεύρι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
Διαδικασία - Πλένουμε κάτω από κρύο νερό το συκώτι μας και αφαιρούμε τις ίνες του (ή έχουμε ζητήσει από το χασάπη μας να κάνει αυτό για μας),κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε .
- Περνάμε τα κομμάτια από αλεύρι στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο αλάτι και πιπέρι .
- Σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το συκώτι και από τις δύο πλευρές.
- Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και λίγο βραστό νερό και σιγοβράζουμε το συκώτι μέχρι να μαλακώσει.
- Λίγο πριν κλείσουμε το φαγητό διαλύουμε τη μουστάρδα σε λίγο νερό και την προσθέτουμε στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού.
- Βράζουμε λίγο ακόμη μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα.
Σερβίρουμε με πουρέ ή άσπρο πιλάφι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 23396 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |