Υλικά
- 1 κιλό μύδια με κέλυφος (ή χωρίς) κατεψυγμένα
- 1/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο1
- 1 1/2 ποτήρι ρύζι αμερικάνικου τύπου
- 2 1/2 ποτήρια νερό
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
- 1κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5-6 κλωστές κρόκο Κοζάνης (μουλιασμένες για 2 ώρες σε λίγο νερό) ή σκόνη στη μύτη του κουταλιού
- 1 σφηνάκι ούζο ή κρασί (ανάλογα με το γούστο μας)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε και πλένουμε καλά το κέλυφος των μυδιών. Αν έχουν μουστάκια τα αφαιρούμε. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε. Ρίχνουμε το ρύζι και το φέρνουμε 5-6 βόλτες. Σβήνουμε με το ούζο ή το κρασί και προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον κρόκο, τα μύδια και το νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι μέχρι να ψηθεί το ρύζι (ανάλογα με την ποιότητά του). Εάν πάλι το ρύζι δεν έχει ψηθεί και θέλει νερό, προσθέτουμε λίγο ζεστό.
- Αφού ψηθεί ανοίγουμε την κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε για πέντε λεπτά με μια πετσέτα και σερβίρουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 24725 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |