Μικροί σεφ: Τάσος & Μάχη Υλικά - 1 κιλό πατάτες
- 1 κρέμα γάλακτος μικρή
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 200 γρ. γραβιέρα
- αλάτι
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ξεπλένουμε. Ζητάμε από κάποιον μεγάλο να μας ανάψει το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
- Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες με ένα μαχαίρι ή με ειδικό εργαλείο. Τις αλατίζουμε.
- Αλείφουμε ένα πυρέξ με βούτυρο. Και στρώνουμε μια σειρά πατάτες. Πασπαλίζουμε με τυρί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν και τα δύο υλικά. Τελειώνουμε με μια στρώση τυριού.
- Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ξίνουμε από πάνω λίγο μοσχοκάρυδο με τον τρίφτη.
- Βάζουμε το ρολόι να χτυπήσει σε μία ώρα.
- Μόλις χτυπήσει το ρολόι ζητάμε να μας βγάλουν το φαγητό από το φούρνο.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Tελευταίες οδηγίες
- Αν δεν έχουμε ρολόι δεν πειράζει. Μπορούμε να πούμε στη μαμά να μας ειδοποιήσει όταν φτάσει η ώρα που πρέπει να βγει το φαγητό από το φούρνο.
- Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο λεπτές θα κόψουμε τις πατάτες. Εμείς τις κόψαμε σε μαντολίνο και γι αυτό χρειάστηκε μια ώρα. Αν τις κόψετε με το μαχαίρι υπολογίστε ένα τέταρτο παραπάνω.
- Όταν πάμε να ανοίξουμε το φούρνο φροντίζουμε το πρόσωπό μας να το έχουμε όσο πιο μακριά γίνεται από το άνοιγμα, γιατί με το που τραβάμε την πόρτα βγαίνει καυτός αέρας.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 22182 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |