Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Χοιρινό ρολό με μήλα, δαμάσκηνα και κρεμμώδη σάλτσα μουστάρδας
Χοιρινό ρολό με μήλα, δαμάσκηνα και κρεμμώδη σάλτσα μουστάρδας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Παρασκευή, 12/12/08
 Έγινε το αγαπημένο μου πιάτο. Ειλικρινά ότι καλύτερο έχω φτιάξει για γιορταστικό μπουφέ. Κατά την κατασκευή παρούσα ήταν άγαπημένη φίλη η οποία πρότεινε τη χρήση του κρασιού...... και η γεύση απογειώθηκε. Συνταγή εμπνευσμένη ειδικά για το μπουφέ του πάρτυ στολισμού του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου.
Υλικά 
  • 2-3 κιλά χοιρινό χωρίς κόκκαλα σε φιλέ
  • 1 ¾ κ.γ αλάτι
  • 1 ½ κ.γ μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 μήλα πράσινα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. αποξηραμένα δαμάσκηνα αποπυρηνωμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 1 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • ¾ φλ. νερό
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 2 κ.γ μουστάρδα
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλότερη στάθμη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος διαμέτρου 30 εκ μέχρι να κάψει αλλά όχι να καπνίσει. Σοτάρουμε το κάθε κομμάτι 6-8 λεπτά γυρνώντας το γύρω-γύρω μέχρι να ροδίσει.
  • Μεταφέρουμε σε γάστρα και ψήνουμε για 90 - 120 λεπτά μέχρι το θερμόμετρο κρέατος να δείξει 150 F.
  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος του κρέατος, αποφλοιώνουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες.
  • Στο σκεύος που σοτάραμε το χοιρινό, αφαιρούμε το πολύ λίπος αφήνοντας 1 κ.σ και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μήλο, τα δαμάσκηνα, το ζωμό και το νερό. Βράζουμε χωρίς καπάκι ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα (να κρατάνε) για 10-12 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά ή σάλτσα για 2 – 3 λεπτά. Αφαιρούμε τη σάλτσα από τη φωτιά και την κρατάμε ζεστή με μισό - σκεπασμένο το σκεύος.
  • Μεταφέρουμε το χοιρινό σε μία σανίδα κοπής και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί στη γάστρα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας και βγάζοντας με σπάτουλα ότι έχει μείνει στον πάτο, μέχρι να μείνει το 1/4 από το υγρό (για 2-3 λεπτά).
  • Αδειάζουμε το υγρό της γάστρας μέσα στη σάλτσα και προσθέτουμε ¾ κ.γ αλάτι και ¾ κ.γ πιπέρι. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να είναι ζεματιστή.
  • Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 40868
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 13-12-2008 05:26
 
Kristine η συνταγή που έψαχνα. ΤΕΛΕΙΟ. Εγώ θα την φτιάξω και θα προσθέσω και αποξηραμένα βερύκοκα. Ευχαριστούμε. Κάτια
 
GIANNAKOPOULOU
2. 14-12-2008 10:58
 
Χριστίνη, η σάλτσα γίνεται πολύ γλυκόξινη;
 
despoinaki
3. 14-12-2008 16:59
 
Καθόλου με εξέπληξε το γεγονός το πόσο ενοποιημένες είναι οι γεύσεις και πόσο το αποτέλεσμα εκπληκτικό
 
KristineS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/02/10 )