Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Πιλάφι με σαφράν, τηγανητό φιδέ, φιστίκια Αιγίνης και ρόδι
Πιλάφι με σαφράν, τηγανητό φιδέ, φιστίκια Αιγίνης και ρόδι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Παρασκευή, 12/12/08
 Άλλη μία συνταγή για το πάρτυ στολισμού του Χριστουγεννιάτικου δένδρου. Η βασική συνταγή ανήκει στο OLIVE και όπως πάντα η τροποποίηση σε μένα.
Υλικά:
  • 250 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 0,25 γρ. σαφράν
  • 150 γρ. φιδέ (μαλλιά αγγέλου)
  • 1 μεγάλο ρόδι, ώριμο
  • ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης αλατισμένα χωρίς τον εξωτερικό φλοιό
  • 2 κ.σ βούτυρο φρέσκο
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα και το ρύζι να απορροφήσει όλο το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα 3 πότηρα νερό. Προσθέτουμε το σαφράν και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και περιμένομε να πάρει βράση.Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο νερό.

Ανοίγουμε το καπάκι, κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με μία υφασμάτινη πετσέτα. Αφήνουμε το πιλάφι να ξεκουραστεί.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λειώνουμε τη 1 κ.σ βούτυρο και σοτάρουμε τον ωμό φιδέ, που έχουμε σπάσει σε κομμάτια, μέχρι να σκουρύνει και να χρυσίσει. Προσθέτουμε το φιδέ στο πιλάφι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα σπόρια από το ρόδι, τα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά για να πάνε παντού. Φορμάρουμε το ρύζι σε στρογγυλή φόρμα και βάζουμε σε στρογγυλή πιατέλα με πόδι.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9130
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 14-12-2008 10:49
 
Γεια σου Ιωάννα με τις απίθανες συνταγές σου! 
Αυτό θα πει να έχεις άντρα κυνηγό: Γίνεσαι εξπέρ στο θέμα. ;)
 
despoinaki
2. 14-12-2008 10:53
 
Συγνώμη, Χριστίνη. Μπέρδεψα τις συνταγές. Και η δική σου όμως δεν πάει παρά πίσω. Απλά μπερδεύτηκα ψάχνοντας να βρω πιλάφι συνοδευτικό. Φιλιά και ξανά συγνώμη! :upset
 
despoinaki
3. 14-12-2008 10:56
 
Χριστίνη, τώρα που το σκέφτομαι, αυτό δεν είναι υδραίικο πιλάφι;
 
despoinaki
4. 14-12-2008 17:01
 
Δεσποινάκι δεν έχω ιδέα αλλά και η εικόνα και η γεύση είναι εκπληκτικά. Αν μάθεις κάτι σε παρακαλώ ενημέρωσε με.
 
KristineS
5. 23-03-2009 18:32
 
Κhristine με εντυπωσιάζεις, αυτό το πιάτο δεν πρέπει μόνο να είναι πεντανόστιμο αλλά και με ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση, ότι πρέπει δηλαδή για ένα εορταστικό δείπνο. 
Μπράβο
 
papitsa
6. 23-03-2009 19:01
 
Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου! Είναι πράγματι πολύ καλό
 
KristineS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/02/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός