Άλλη μία συνταγή για το πάρτυ στολισμού του Χριστουγεννιάτικου δένδρου. Η βασική συνταγή ανήκει στο OLIVE και όπως πάντα η τροποποίηση σε μένα.Υλικά: - 250 γρ. ρύζι για πιλάφι
- 0,25 γρ. σαφράν
- 150 γρ. φιδέ (μαλλιά αγγέλου)
- 1 μεγάλο ρόδι, ώριμο
- ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης αλατισμένα χωρίς τον εξωτερικό φλοιό
- 2 κ.σ βούτυρο φρέσκο
- 1 κ.σ βούτυρο
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα και το ρύζι να απορροφήσει όλο το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα 3 πότηρα νερό. Προσθέτουμε το σαφράν και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και περιμένομε να πάρει βράση.Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο νερό. Ανοίγουμε το καπάκι, κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με μία υφασμάτινη πετσέτα. Αφήνουμε το πιλάφι να ξεκουραστεί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λειώνουμε τη 1 κ.σ βούτυρο και σοτάρουμε τον ωμό φιδέ, που έχουμε σπάσει σε κομμάτια, μέχρι να σκουρύνει και να χρυσίσει. Προσθέτουμε το φιδέ στο πιλάφι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα σπόρια από το ρόδι, τα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά για να πάνε παντού. Φορμάρουμε το ρύζι σε στρογγυλή φόρμα και βάζουμε σε στρογγυλή πιατέλα με πόδι. Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 10861 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |