Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πούρο (γλυκό ταψιού) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 14/12/08
pa190008_400
Το συγκεκριμενο γλυκο το εφτιαξε η πεθερα μου για το τραπεζι της βαφτισης του μικρου μας Γρηγορη.
Επειδη μου το ζητησαν πολλες κοπελες απο τη φωτογραφια που ειχα αναρτησει στο φορουμ,σας το παραθετω.
Υλικα:
  • 1 κιλο φυλλο κρουστας
  • 1 κιλο αμυγδαλοψιχα
  • 10 αυγα
  • 600γρ. αχνη ζαχαρη
  • 5-6 βανιλιες
  • 1 ποτηρακι κρασιου ουζο
  • 2-3 κουταλιες σιμιγδαλι ψιλο
  • μισο κιλο βουτυρο γαλακτος για αλειμμα των φυλλων
για το σιροπι:
  • 2κιλα ζαχαρη
  • 2 κιλα νερο
  • 1 ξυλλακι κανελλα
  • χυμο απο ενα λεμονι
Εκτελεση:
  • χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν μεχρι να ασπρισει το μειγμα.σιγα σιγα προσθετουμε ολα τα αλλα και το αμυγδαλο και στο τελος το σιμιγδαλι μεχρι η γεμιση να δεσει.
  • περνουμε ενα ενα τα φυλλα τα βουτυρωνουμε εσωτερικα και κατα μηκος της φαρδιας πλευρας του φυλλου βαζουμε μια σειρα γεμιση.διπλωνουμε προς τα μεσα τις ακρες και μετα διπλωνουμε το φυλλο απο τη μερια της γεμισης κυκλικα μεχρι να γινει ενα μπαστουνι .κανουμε το ιδιο και με τα υπολοιπα φυλλα και τοποθετουμε τα μπαστουνακια μας διπλα διπλα σε ενα ταψι.
  • βουτυρωνουμε πολυ καλα εξωτερικα και χαραζουμε το γλυκο λοξα και απαλα.
  • ψηνουμε σε μετριο φουρνο μεχρι να ροδισουν τα φυλλα.
  • ετοιμαζουμε το σιροπι βραζοντας τη ζαχαρη με το νερο και την κανελλα για 5 λεπτα και στο τελος ριχνουμε το χυμο λεμονιου.
  • σιροπιαζουμε το γλυκο κρυο και το σιροπι ζεστο(οχι) καυτο.
  • αφηνουμε το γλυκο ολο το βραδυ να πιει το σιροπι.
καλη επιτυχια!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (39) | Εμφανίσεις: 19829
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 15-12-2008 06:34
 
Χρυσοχέρα η πεθερά ;) !Τέλειο το γλυκό!
 
vago
2. 15-12-2008 08:25
 
Απο τα καλύτερα! 
Μπράβο στην πεθερά αλλα και στην ΄νύφη για την φωτό!
 
al1975
3. 15-12-2008 13:54
 
Μπράβο στην πεθερά, μπράβο και στη νύφη. Άξιες! Η γεύση του σίγουρα υπέροχη αν κρίνω από την ποσότητα αυγών και βουτύρου. :upset
 
Mary
4. 15-12-2008 14:05
 
Καλα εγω στην προκειμενη περιπτωση δεν εκανα τιποτα οποτε ολα τα ευσημα πανε στην πεθερα.σχετικα με τα αυγα και εγω η αληθεια ειναι τρομαξα μολις μου ειπε τη συνταγφη και υπολογιζα με το μυαλο μου ποσα κομματια εφαγα.. :grin  
μετα ομως σκεφτηκα οτι το γλυκο βγαινει παρα πολυ σε ποσοτητα 2 λαμαρινες ισως και παραπνω και τα κομματακια ειναι σχετικα μικρα οποτε δεν αντιστοιχει πολυ αυγο και βουτυρο στην καθε μπουκια αν σκεφοτυμε οτι σε ενα κεικ βαζουμε τουλαχιστον 3-4 αυγα εδω μιλαμε για την τριπλη ποσοτητα γλυκου ισως και παραπανω (αυτα για να τρωμε χωρις τυψεις ) :zzz :p
 
margarita79
5. 23-05-2009 17:09
 
Σε αυτή την συνταγή αντί για το ούζο πρόσθεσα κοπανισμένη μαστίχα (λατρεύω τη μαστίχα) έγινε "το τέλειο" δοκίμασε το! 
ευχαριστούμε πολύ margarita79
 
kate
6. 20-04-2010 09:19
 
Είναι τέλειο γλυκό εγώ συνήθως του βάζω μέσα και κάποιο γλυκό του κουταλίου περγαμόντο ή σύκο κομένο σε λωρίδες που όταν το κόβω να έχει και λίγο χρώμα και περισότερη γεύση φυσικά. Το είχα φτιάξει και στις τέσεερις βαφτίσεις των παιδιών μου για την πιατέλα των κουμπάρων και ξετρελάθηκαν δεν πρόλλαβαν να πάνε τις πιατέλες στο σπίτι τους.
 
kalliopimazonaki
7. 20-02-2011 18:42
 
Μαργαρίτα συγχαρητήρια στην πεθερά σου για αυτό το υπέροχο γλυκό και για εσένα που μας χάρισες την συνταγή! Πραγματικά υπέροχη!
 
Neli

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/11/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός