Αυτή είναι μια συνταγή που εμπνεύστηκε η Ρένα και τη μοιράστηκε μαζί μου μέσω του τσατ, όταν την ρώτησα να μου πει αν ξέρει κάτι διαφορετικό για χοιρινό εν όψει Χριστουγέννων. Την ευχαριστώ και ελπίζω να καταφέρω να την πραγματοποιήσω και να τη βγάλω ασπροπρόσωπη... (Την παραθέτω με τη δική της συγκατάθεση)
Υλικά
- 2 κιλα χοιρινό μπούτι
- Μαυροδάφνη
- Χυμό πορτοκάλι και λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι, λάδι
- Μαρμελάδα κεράσι ή βατόμουρο
- Κορν φλάουρ (αν χρειαστεί)
Εκτέλεση - Μαρινάρουμε 2 κιλά χοιρινό μπούτι σε μαυροδάφνη, χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, λάδι και πιπέρι και το βάζουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
- Την άλλη μέρα το βάζουμε στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μισή μαρινάδα στο ταψί λίγο βούτυρο ή λάδι και το ψήνουμε στους 180οC για 1 ½ ώρα ανά κιλό (άρα για 3 ώρες περίπου).
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε από την υπόλοιπη μαρινάδα και το λούζουμε να μην στεγνώσει.
- Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με λίγη από τη μαρινάδα προσεκτικά ώστε να μην γίνει πολύ ρευστή.
- Γύρω στο μισάωρο πριν ψηθεί το πασαλείβουμε με τη μαρμελάδα και το αφήνουμε να καραμελώσει.
- Η σάλτσα μας θα πρέπει να είναι σχετικά πηχτή. Στην περίπτωση που δεν έχει πήξει την βγάζουμε από το ταψί και τη δένουμε με κορν φλαουρ.
- Κατά το ψήσιμο αφήνουμε αρχικά το ταψί ξεσκέπαστο μέχρι να αρπάξει, στη συνέχεια το σκεπάζουμε και τέλος όταν βάλουμε την μαρμελάδα το αφήνουμε ανοιχτό.
Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 4939 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |