Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Κοτόπουλο μαροκινό με κους κους
Κοτόπουλο μαροκινό με κους κους Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Τρίτη, 16/12/08
Είναι μία συνταγή που είδα στο food Channel και έγινε μία από τις αγαπημένες της οικογένειάς μου. Σας στην παραθέτω όπως την έφτιαξα. Ιδανική για τα Χριστούγεννα
Υλικά
  • 4-5 στήθη κοτόπουλου (κομμένα σε κομμάτια, χωρίς πέτσες και κόκκαλα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 4-5 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 1 κουτ. γλ. πάπρικα
  • 1 κουτ. γλ. κόλιανδρο σκόνη
  • 1 κουτ. γλ. κύμινο
  • μία πρέζα κανέλα
  • 5 αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα στα τέσσερα
  • 200 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
  • 2 ποτήρια νερού ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερού κους κους
  • 1 ποτήρι νερού ζωμός κοτόπουλου
  • κάσιους, κουκουνάρι, αμύγδαλα (μία χούφτα όλα μαζί)
  • 1 κουτ. γλ. λάδι
  • 1 κουτ.γλ. βούτυρο
Παρασκευή
  • Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε λάδι. Προσθέτουμε τα καρότα το κρεμμύδι και τα σκόρδα και μόλις τσιγαριστούν και αυτά (ελαφρά) προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ζωμό του κοτόπουλου. Αφήνουμε να βράσουν 10' και μετά προσθέτουμε ελιές και βερίκοκα. Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 20'.
  • Για να φτιάξουμε το κους κους, τσιγαρίζουμε στο λάδι και το βούτυρο τους ξηρούς καρπούς, προσθέτουμε τον ζωμό του κοτόπουλου και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κους κους, κλείνουμε το μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε 5'.
  • Σερβίρουμε στο πιάτο το κοτόπουλο και το κους κους δίπλα.
Επειδή στην δική μας κουζίνα το κους κους ξενίζει (παρόλο που το συνιστώ ανεπιφύλακτα) μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ρύζι μπασμάτι.
καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14670
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 09-01-2010 13:50
 
Μπράβο ekaterini. Η συνταγή είναι πεντανόστιμη, και με το κους κους είναι ακόμα καλύτερη !
 
Vana

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 12/01/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός