Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Line   
Τετάρτη, 17/12/08
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 600 γραμ. διάφορα μανιτάρια
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένο κασέρι
  • αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και αλατίζουμε το κοτόπουλο. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε από όλες τις μεριές πολύ καλά.

Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το λιωμένο κρεμμύδι σωτάρουμε και αυτό και στην συνέχεια ξαναρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε με βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια, τα κόβουμε στην μέση ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθος και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε καλά και δυναμώνουμε την φωτιά αφήνοντας να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά του φαγητού. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 10 λεπτά να πάρει βράση και να εξατμιστεί.Στην συνέχεια ρίχνουμε και το κονιάκ και μετά από 2-3 λεπτά χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι, την κρέμα γάλακτος ,το πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει μία καλή βράσει και είναι έτοιμο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8186
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 17-12-2008 16:44
 
Πολύ ωραίο Λίνα , πιστεύω ότι και χωρίς την προσθήκη της κρέμας γάλακτος θα είναι καλό, θα μου άρεσε να έχω το άρωμα του κρασιού και του κονιάκ μόνο.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/12/08 )