Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Μουσακάς με μελιτζάνες και πένες
Μουσακάς με μελιτζάνες και πένες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τρίτη, 05/06/07
Υλικά:
1 Αυγό(ά)
2 κουτ. Βούτυρο
4 κουτ. Ελαιόλαδο
100 γρ. Ελαιόλαδο
3/4 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος
150 γρ. Κρασί λευκό ξηρό
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι(α)
2 κουτ. Μαϊντανός
1 κιλό Μελιτζάνα(ες)
400 γρ. Ντοματούλες
1/2 κιλό Πένες (ζυμαρικό)
2 σκελ. Σκόρδο
200 γρ. Τυρι(ά)

Τρόπος παρασκευής
Απλώνετε τις φέτες της μελιτζάνας σε ταψί και τις αλείφετε με το λάδι πάνω-κάτω.
Τις ψήνετε στο γκριλ για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά να ροδίσουν. (Αποφεύγετε έτσι το τηγάνισμα που κάνει τις μελιτζάνες βαριές επειδή ρουφάνε πολύ λάδι).
Ζεσταίνεται τις 4 κουτ. λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε τον κιμά για 4-5 λεπτά.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο. Ανακατεύετε και ρίχνετε το κρασί.
Βράζετε για 4-5 λεπτά και προσθέτετε τις ντοματούλες. Βράζετε για 20 λεπτά να εξατμισθούν τα υγρά.
Βράζετε και στραγγίζετε τις πένες και τις ανακατεύετε με το βούτυρο, το αυγό και το τυρί.
Στρώνετε τα μισά ζυμαρικά σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και σκεπάζετε με τις μισές μελιτζάνες.
Απλώνετε τον κιμά, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
Τα περιχύνεται με την μπεσαμέλ.
Πασπαλίζετε με τυρί και ψήνετε στους 220 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )