Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Κουταλιού arrow Πορτοκάλι γλυκο του κουταλιού Νο.01
Πορτοκάλι γλυκο του κουταλιού Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 21/12/08
p1020314_400
Η συνταγή αυτή είναι αφιερωμένη στη Χρύσα που την περιμένει.
Υλικά
  • 5 μεγάλα πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
  • Ζάχαρη
  • Νερό
  • Χυμό 1 λεμονιού
Διαδικασία
  • Ξύνουμε τα πορτοκάλια ελαφρά με τρίφτη χειρός, να φύγει το εξωτερικό τους, τα πλένουμε καλά και τα σκουπίζουμε.
  • Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τις φλούδες, κόβοντας τες σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Αφαιρούμε το πολύ άσπρο της φλούδα όπου υπάρχει και τις διπλώνουμε σε ρολό περνώντας τες σε μια κλωστή μαγειρικής. Ζυγίζουμε τις φλούδες. Με πέντε μεγάλα πορτοκάλια θα έχετε περίπου 500 γρ φλούδες.
p1020309_400
  • Σε νερό που βράζει τοποθετούμε τις φλούδες και βράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του βρασμού για άλλες δύο φορές βράζοντας 2-3 λεπτά .
  • Στραγγίζουμε και απλώνουμε τις φλούδες σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν για 3 – 5 ώρες.
  • Σε κατσαρόλα μετρίου μεγέθους βάζουμε 700 ml νερό και 750 γρ. ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις φλούδες και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι . Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
  • Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Οι ποσότητες ζάχαρης και νερού εξαρτώνται από το βάρος των φλουδών του πορτοκαλιού. Εγώ σας γράφω ακριβώς αυτά που χρησιμοποίησα.

Οι αλλαγές ως προς τις ποσότητες δικές σας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 46659
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 22-12-2008 08:37
 
Χίλια ευχαριστώ Ξανθή μου για την συνταγή, θα την κάνω όσο πιο σύντομα μπορώ, πάντως από την φωτογραφία φαίνεται πολύ ωραία :)
 
xrysa
2. 22-12-2008 09:44
 
Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο το φτιάχνει και η μητέρα μου. Είναι πολύ νόστιμο. Να ρωτήσω όμως η διαδικασία του στεγνώματος είναι απαραίτητη για τόσο χρόνο?
 
rena
3. 22-12-2008 14:40
 
Ρένα αν δεν το στεγνώσεις καλά θα αφαιρέσεις λίγο νερό από το σιρόπι. 
Καλή επιτυχία Χρύσα!!!
 
xanthibax
4. 22-12-2008 19:25
 
ωραία συνταγή ! ξέρεις και μαρμελάδα πορτοκάλι; είχα βρει κάπου άλλη συνταγή και δεν πέτυχε.
 
XRYSAXYNOY
5. 22-12-2008 20:40
 
Μαρμελάδα πορτοκάλι υπάρχει στις συνταγές του site σε τρεις διαφορετικές συνταγές μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από αυτές. 
Εγώ φτιάχνω πορτοκάλι με τη διαδικασία που περιγράφεται στη Μαρμελάδα Εσπεριδοειδών χωρίς όμως να τα βάλω στο μπλέντερ αλλά τα κόβω ψιλά ψιλά με μαχαίρι. 
Όποια κι αν φτιάξεις καλή επιτυχία!!!
 
xanthibax
6. 11-01-2009 06:57
 
Ξανθή, μόλις έφτιαξα το γλυκό και νομίζω πως μου πέτυχε. Έκανα το κόλπο με το πιάτο στην κατάψυξη και όντως ήταν εύκολο. Σε ευχαριστώ πολύ για την υπομονή που έδειξες μαζί μου και για τη βοήθειά σου. Φιλάκια :zzz
 
despoinaki
7. 15-01-2009 14:22
 
Aχ Ξανθούλα μου εσείς οι κυρίες απο την περιοχή της Λαμίας ότι καρπό βγάζουν τα δένδρα τα μετατρέπετε σε υπέροχα γλυκά. Εχω μια κυρία 85 ετών στο διπλανό μας σπίτι απο την Λαμία και το τι γλυκα του κουταλιού και μαρμελάδες φτιάχνουν τα χέρακια της δεν λέγετε! Το σ/κ που θα πάω στας εξοχάς θα κόψω πορτοκάλια και λέω να προσπαθήσω να φτιάξω το γλυκό σύμφωνα με τις οδηγίες σου.
 
mb04
8. 15-01-2009 14:39
 
Μαίρη ευχαριστώ πολύ, να το φτιάξεις το γλυκό, κι εγω από τα μέρη σας είχα πορτοκάλια.Τη συνταγή μου την δοκίμασαν κι άλλες κοπέλες και πέτυχε!!!
 
xanthibax
9. 28-01-2009 23:58
 
ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ,ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΕΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗ :p :zzz
 
SELINI

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 16/01/10 )