Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουραμπιέδες με σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Δευτέρα, 22/12/08
Κουραμπιέδες με σοκολάτα
Υλικά:
  • 300 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 500 γρ. βιτάμ
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κρόκους
  • ½ ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο
  • 200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 200 γρ. σοκολάτα σε δάκρυα
  • Αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει (περίπου 2 κιλά)
  • 2 σακουλάκια ζάχαρη άχνη
  • 10 κ.σ κακάo
  • ανθόνερο
Εκτέλεση

Χτυπάμε αρκετή ώρα στο μίξερ το βούτυρο, το βιτάμ με τους κρόκους, το τσίπουρο και τη ζάχαρη. Το μίγμα θα γίνει αφράτο σαν σαντιγί. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (κομμένα σε χοντρά κομμάτια) και τη σοκολάτα. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας. Φροντίζουμε η ζύμη να μην γίνει σκληρή, αντίθετα πρέπει λίγο να κολλάει στο χέρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (αέρα) μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Έχουμε ήδη ρίξει σε ταψί πολύ ποσότητα άχνης ανακατεμμένη με το κακάο. Μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες (καυτούς), τους ρίχνουμε στο ταψί, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους σκεπάζουμε με την υπόλοιπη άχνη- κακάο.

Είναι περιττό να πω, πως μικροί και μεγάλοι τους έχουν λατρέψει.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 15915
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 22-12-2009 22:55
 
Μπορεί να είναι πεντανόστιμοι μα αν ο κουραμπιές δεν είναι κατάλευκος....
 
KapaV

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/12/12 )