Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τυροκαυτερή Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από despoinaki   
Παρασκευή, 26/12/08
dsc00149_400_01
Η τυροκαυτερή είναι ένα πικάντικο μεζεδάκι ή ντιπ, που ταιριάζει πολύ ωραία σχεδόν με όλα τα φαγητά. Την έχουμε δει σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Εγώ θα σας προτείνω έναν τρόπο παρασκευής εύκολο, γρήγορο και κυρίως νόστιμο.
Υλικά
  • 500 γραμμάρια φέτα (όχι σκληρή) κομμένη σε κύβους
  • 2-3 πιπεριές κέρατα καυτερές
  • 1/2  ποτήρι του κρασιού λεμόνι χυμό
  • 1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις καυτερές πιπεριές. Τις κλείνουμε για 5 λεπτά σε μια σακούλα και έπειτα τις καθαρίζουμε. Βάζουμε μέσα σε ένα μπλέντερ, το οποίο καλό θα είναι να έχει άνοιγμα στο καπάκι του για να ρίχνουμε εναλλάξ τα υλικά μας, τις πιπεριές, λίγο λεμόνι και λίγο σπορέλαιο. Τα χτυπάμε για να γίνουν σαν αλοιφή. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα κομμάτι φέτα, λίγο σπορέλαιο, λίγο λεμόνι. Αυτό το κάνουμε με την ίδια σειρά, για τρεις τέσσερις φορές. Ανοίγουμε το καπάκι και δοκιμάζουμε. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και να φτάσουμε στη γεύση που μας αρέσει. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές οι πιπεριές καίνε περισσότερο ή λιγότερο, οπότε μπορεί να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε όλη τη φέτα. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει τη μορφή μιας "κρέμας", δηλαδή δε θα υπάρχουν κομμάτια μέσα. Η γεύση είναι δικό σας ζήτημα: πολύ καυτερή, λίγο καυτερή, πολύ ξινή, ...
  • Χρησιμοποιώ σπορέλαιο γιατί όταν την έφτιαξα με ελαιόλαδο μου φάνηκε πάρα πολύ βαριά. Με το σπορέλαιο γίνεται πολύ ελαφριά και νόστιμη.
  • Η δική μου δόση παίρνει 400 γραμμάρια φέτα. Έβαλα σε σας 500 γραμμάρια γιατί μπορεί να τη θέλετε λιγότερο καυτερή.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 25268
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 28-12-2008 10:38
 
Πολυ ωραια και ευκολη η συνταγη σου Δεσποινακι θα τη φτιαξω γιατι εχω αρκετες καυτερες πιπεριες.
 
iwanna
2. 28-12-2008 12:31
 
Ιωάννα, γίνεται πολύ ωραία και κρατάει και πολλές ημέρες. Αρκεί να βρεις την ισορροπία στο κάψιμο της πιπεριάς. Μου έχει τύχει άλλες φορές η μία πιπεριά να είναι αρκετή ενώ άλλες φορές χρειάστηκε να βάλω πέντε για να φτάσω στο επιθυμητό κάψιμο.  
Καλή επιτυχία!!!
 
despoinaki
3. 14-01-2009 16:52
 
Δέσποινα να δεν έχω καυτερές πιπεριές μπορώ να την κάνω με μπούκοβο καυτερό,να το μουλιάσω πρώτα;;
 
xanthibax
4. 15-01-2009 12:52
 
Ξανθή εγώ όταν δεν έχω καυτερές πιπεριές βάζω μπούκοβο, αλλά προσθέτω στην τυροκαυτερή και 5-6 πιπεριές μακριές γλυκές,για την γεύση τους 
αφού τις ψήσω για λίγο :zzz :zzz
 
YANNA
5. 15-01-2009 19:07
 
Ξανθή, εγώ την κάνω με πράσινες πιπεριές γιατί μας αρέσει αυτή η γεύση. Μπορείς όμως να την κάνεις με μπούκοβο και πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης για γεύση, όπως λέει και η Γιάννα. Πάντως καυτερές πιπεριές έχουν όλα τα σούπερ μάρκετ σε συσκευασία στα ψυγεία τους. Εγώ παίρνω ένα κουτί, τις ψήνω, τις καθαρίζω και τις βάζω τρεις τρεις σε σακουλάκι στην κατάψυξη.
 
despoinaki
6. 15-01-2009 19:22
 
πραγματικα πολυ χρησιμη συνταγη εγω παιδια πλην της ρωσικης δεν καταφερνω καμμια αλλη τετοια σαλατα.παντα κατι της λειπει..θα τη δοκιασω σιγουρα!! να ρωτησω κατι αν δε βαλω καυτερη πιπερια και βαλω μονο φλωρινης θα πλησιαζει η γευση σε τυροσαλατα ή χρειαζεται και κατι αλλο?
 
margarita79
7. 16-01-2009 19:50
 
Εγώ Μαργαρίτα μου την κάνω με καυτερή πιπεριά για να πίνουμε και το κρασάκι μας. Μια φορά πάντως στη μισή πρόσθεσα πιπεριά Φλωρίνης και έγινε κόκκινη. Η γεύση όμως ήταν διαφορετική από τη συνηθισμένη και δε μας άρεσε. Πάντως δεν είναι κακό να πειραματιζόμαστε.
 
despoinaki
8. 17-01-2009 16:53
 
Επειδή αυτή η τυροκαυτερή σου έγινε πολύ διάσημη τελευταία την έφτιαξα και εγώ πρωί πρωί. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. Θα την πάω το βράδυ στους φίλους μας που μας έχουν καλέσει για φαγητό. Με φαντάζεσαι πρωί πρωί να δοκιμάζω τυρκαυτερή μαζί με τον καφέ μου ? :grin
 
GIANNAKOPOULOU
9. 18-01-2009 10:43
 
Να πώ εγώ μόνον ότι δεν βάζω πιπεριές φλωρίνης στην τυροκαυτερή, αλλά τις πιπεριές κέρατο, τις οποίες και όταν θέλω να είναι πολύ πικάντικη η τυροκαυτερή τις τηγανίζω λιγάκι.Σε μισό κιλό φέτα χρειάζονται μισό κιλό πιπεριές κέρατο και 2-3 καυτερές. Αυτή είναι η συνταγή που μου έμαθαν στην Θεσσαλονίκη και που δεν λείπει απο κανένα τραπέζι. Τις καυτερές πιπεριές τις διατηρώ και εγώ στην κατάψυξη όπως ακριβώς και η Δέσποινα :zzz
 
YANNA
10. 18-01-2009 10:44
 
Την έφτιαξα!!!και είχε πολύ πέραση στο τραπέζι μας την έτρωγαν με το κουτάλι!!! 
Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες της Δέσποινας!!!
 
xanthibax
11. 13-02-2009 14:25
 
Πεντανόστιμη!!! Χρησιμοποίησα 2 πιπεριές και περίπου 300γρ. φέτα. Κοντέψαμε να τη φάμε όλη σ'ενα βράδυ 2 άτομα!!!
 
PETROULA
12. 21-02-2009 14:28
 
Χαίρομαι Πετρούλα που σου άρεσε. Εμείς την τρώμε πάντα σε ένα βράδυ. ;)
 
despoinaki
13. 12-02-2012 10:52
 
Λατρεύω την τυροκαυτερή! Είχα την εντύπωση ότι έμπαινε και μαγιονέζα μέσα...
 
Lily74
14. 17-10-2012 23:09
 
Πολύ ωραία η τυροκαυτερή! Εγώ είχα ως κατευθυντήρια γραμμή τα υλικά και δεν ακολούθησα τα γραμμάρια, αλλά τον... ουρανίσκο! 
 
Lily74, είναι ανάλογα ποια συνταγή θα ακολουθήσεις. Υπάρχουν κάποιες που περιλαμβάνουν μαγιονέζα.
 
annapsonio

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 08/07/14 )