Η τυροκαυτερή είναι ένα πικάντικο μεζεδάκι ή ντιπ, που ταιριάζει πολύ ωραία σχεδόν με όλα τα φαγητά. Την έχουμε δει σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Εγώ θα σας προτείνω έναν τρόπο παρασκευής εύκολο, γρήγορο και κυρίως νόστιμο.
Υλικά
- 500 γραμμάρια φέτα (όχι σκληρή) κομμένη σε κύβους
- 2-3 πιπεριές κέρατα καυτερές
- 1/2 ποτήρι του κρασιού λεμόνι χυμό
- 1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις καυτερές πιπεριές. Τις κλείνουμε για 5 λεπτά σε μια σακούλα και έπειτα τις καθαρίζουμε. Βάζουμε μέσα σε ένα μπλέντερ, το οποίο καλό θα είναι να έχει άνοιγμα στο καπάκι του για να ρίχνουμε εναλλάξ τα υλικά μας, τις πιπεριές, λίγο λεμόνι και λίγο σπορέλαιο. Τα χτυπάμε για να γίνουν σαν αλοιφή. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα κομμάτι φέτα, λίγο σπορέλαιο, λίγο λεμόνι. Αυτό το κάνουμε με την ίδια σειρά, για τρεις τέσσερις φορές. Ανοίγουμε το καπάκι και δοκιμάζουμε. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και να φτάσουμε στη γεύση που μας αρέσει. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές οι πιπεριές καίνε περισσότερο ή λιγότερο, οπότε μπορεί να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε όλη τη φέτα. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει τη μορφή μιας "κρέμας", δηλαδή δε θα υπάρχουν κομμάτια μέσα. Η γεύση είναι δικό σας ζήτημα: πολύ καυτερή, λίγο καυτερή, πολύ ξινή, ...
- Χρησιμοποιώ σπορέλαιο γιατί όταν την έφτιαξα με ελαιόλαδο μου φάνηκε πάρα πολύ βαριά. Με το σπορέλαιο γίνεται πολύ ελαφριά και νόστιμη.
- Η δική μου δόση παίρνει 400 γραμμάρια φέτα. Έβαλα σε σας 500 γραμμάρια γιατί μπορεί να τη θέλετε λιγότερο καυτερή.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 25268 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |