Υλικά
- 500 γρ κοτόπουλο
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 καρότα
- 1-2 κούπες φρέσκα μανιτάρια κομμένα φέτες
- 2 κρεμμύδια
- 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
- 2 κουταλιές κάρυ
- καυτερή πιπεριά (μικρή κόκκινη) ή tabasco
- 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση - Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το τσιγαρίζουμε σε αντικολητικό σκεύος ώστε σχεδόν να μαγειρευτεί.
- Το αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια (περίπου 3cm x 3cm)
- Κόβουμε τα κρεμμύδια κατά τον ίδιο τρόπο.
- Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές παραλληλόγραμμες φετούλες (περίπου 3cm x 6cm)
- Στο αντικολλητικό σκεύος με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το κάρυ και το τζίντζερ . Προσθέτουμε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Βάζουμε το κοτόπουλο τις πιπεριές και τα καρότα και την καυτερή πιπεριά προαιρετικά.
- Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές νερό ώστε να γίνει σάλτσα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Το φαγητό είναι έτοιμο όταν τα καρότα μισοβράσουν.
- Θα πρέπει όλα τα λαχανικά να "κρατάνε".
- Τέλος το κατεβάζουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λιγάκι προσθέτουμε το γιαούρτι.
Σερβίρεται με ρύζι basmati. Ιδέα - Μπορούμε να προσθέσουμε: φουντίτσες μπρόκολο, bamboo shoots, water chestnuts
- Αντί για γιαούρτι μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές γάλα καρύδας για πιο εξωτική γεύση.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 16647 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |