Υλικά - 1 ½ με 2 κιλά χοιρινό σπάλα ή κότσι
- Αλάτι Φρεσκοκομμένο πιπέρι
- ½ κούπα χυμό ροδάκινου
- 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
- 3 κουταλιές μπράντι
- 1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο ανακατεμένο με κανέλα
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει.
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το γλάσο και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε σε γάστρα η ταψί που σκεπάζει. Περιχύνουμε με το γλάσο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
- Κατεβάζουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ½ ώρα ακόμη.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε το κρέας με το γλάσο .
- Αν δεν έχετε σκεύος που να σκεπάζει σκεπάστε το ταψί σας με αλουμινόχαρτο γιατί αλλιώς το κρέας θα ξεραθεί.
- Σερβίρουμε με ριζότο , πατάτες ψητές ή τηγανιτές.
- Συνοδεύουμε με καλό κρασί.
Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9722 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |