Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό με γλάσο μαρμελάδας ροδάκινου
Χοιρινό με γλάσο μαρμελάδας ροδάκινου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Πέμπτη, 01/01/09
img_8308a_400

Υλικά

  • 1 ½ με 2 κιλά χοιρινό σπάλα ή κότσι
  • Αλάτι Φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • ½ κούπα χυμό ροδάκινου
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
  • 3 κουταλιές μπράντι
  • 1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο ανακατεμένο με κανέλα
Εκτέλεση
  • Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει.
  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το γλάσο και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε σε γάστρα η ταψί που σκεπάζει. Περιχύνουμε με το γλάσο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
  • Κατεβάζουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ½ ώρα ακόμη.
  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε το κρέας με το γλάσο .
  • Αν δεν έχετε σκεύος που να σκεπάζει σκεπάστε το ταψί σας με αλουμινόχαρτο γιατί αλλιώς το κρέας θα ξεραθεί.
  • Σερβίρουμε με ριζότο , πατάτες ψητές ή τηγανιτές.
  • Συνοδεύουμε με καλό κρασί.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9722
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 02-01-2009 10:03
 
Λαχταριστό που φαίνεται!!! 
Συγχαρητήρια στον φωτογράφο και στον food stylist!!!
 
stamkoz
2. 02-01-2009 13:18
 
Πολύ καλό Ξανθή! 
Και όχι δύσκολο, θα το δοκιμάσω μόλις ξαναφάω χοιρινό!
 
al1975
3. 15-01-2009 13:45
 
το πόσο με γαλήνεψε η φωτογραφία σου Ξανθή μου δεν μπορώ να στο περιγράψω. Μου πέρασε μια μυρωδιά απο την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο σπίτι σας εκείνη τη βραδιά. Ευχομαι απο καρδιάς υγεία και πάντα γαλήνη στο σπιτικό σας !
 
mb04
4. 08-11-2009 10:12
 
Ξανθή, φαίνεται υπέροχο το χοιρινό σου! Μπαίνει στα αγαπημένα και περιμένει μέχρι τα Χριστούγεννα ;)
 
Flora
5. 08-11-2009 18:27
 
Φλόρα να το κάνεις είναι υπέροχο εγώ το έφτιαξα πριν λίγες μέρες σε τραπέζι επαιτιακό!!
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 26/05/10 )