φωτογραφίες από το μέλος : Mary Αυτή η σάλτσα είναι πασπαρτού δηλαδή πηγαίνει με όλα! Αν δεν θέλουμε να μαγειρέψουμε κρέας πηγαίνει θαυμάσια με ρύζι μπασμάτι, μακαρόνια ή πουρέ ενώ με κρέας την έχω δοκιμάσει με φιλετάκια μοσχαρίσια, μπιφτέκια μοσχαρίσια, ψαρονέφρι, κοτόπουλο φιλέτο και κοτόπουλο σνίτσελ και με όλα δένει πολύ όμορφα :). Υλικά (2 μερίδες - γενναιόδωρες!) - Μισό κιλό φρέσκα μανιτάρια
- 1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος light
- 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 σφηνοπότηρο κονιάκ
- 2 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
- 1 κουταλιά blue cheese ή 2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε φέτες τα μανιτάρια.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και την σκελίδα σκόρδο χωρίς να την κόψουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις "χρυσίσει" προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά το "σβήνουμε" με το κονιάκ.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πήξει ελαφρώς. Στο τελος ρίχνουμε το τυρί που θέλουμε. Εάν βάλουμε blue cheese ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Μόλις κρυώσει πήζει κι άλλο γι' αυτό όταν η σάλτσα έχει πήξει όσο θέλουμε πρέπει να αποσύρουμε το σκεύος απο το μάτι της κουζίνας.
Ιδέα
- Μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια καπνιστό μπείκον. Πηγαίνει πολύ με ζυμαρικά.
- Το κονιάκ μπορεί να αντικατασταθεί με μπράντυ.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (42) | Εμφανίσεις: 128411 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |