Σήμερα είπα να κάνω ρεβίθια, τα οποία είχα βάλει από το βράδυ να μουλιάζουν σε χλιαρό νερό. Το πρωί τα καθάρισα, καθότι δεν μας αρέσουν με τη φλούδα τους, κι άρχισα να σκέφτομαι μια άλλη εκδοχή μαγειρέματος.
Σε πρώτη φάση τα έβαλα μέσα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό να τα σκεπάζει και κάτι παραπάνω ένα κρεμμύδι χοντροκομμένο δύο φύλλα δάφνης και έκλεισα την κατσαρόλα με ζυμάρι γύρω γύρω από το καπάκι και τα ξέχασα να βράζουν σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες. |
| Όσο αυτά έβραζαν εγώ σιδέρωνα ( όταν σιδερώνεις δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη) οπότε σκεφτόμουν πως θα πειράξω τα ρεβίθια μου. Κι η ιδέα ήρθε!!! Άνοιξα την κατσαρόλα, τα ρεβίθια ήταν σχεδόν βρασμένα με αρκετούτσικο νερό ακόμη, πρόσθεσα πιπεριές Φλωρίνης αποξηραμένες αφού τις έτριψα σε μικρά κομμάτια έκοψα κι ένα λουκάνικο (μοσχαρίσιο) σε κομμάτια τους έριξα αλάτι φρεσκοκομμένο πιπέρι και λάδι τα άφησα να πάρουν μια βράση και τα άδειασα σε ένα πυρέξ και μετά στο φούρνο σε 200 βαθμούς και αέρα. | | Μετά μισή ώρα το σπίτι μοσχομύριζε ωραίο φαγάκι και τα ρεβίθια μας ήταν έτοιμα χυλωμένα χυλωμένα. Τα συνοδέψαμε με παντζάρια φέτα κι ωραίο κόκκινο κρασί. Και στα δικά σας!!!! | | Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 15340 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |